Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Helvacı’nın, eleştirileri yönetim cevaplamadan böyle bir önergenin oylanamayacağını, bu önergeyi kabul etmediklerini belirtmesi tepki gördü.
Kulüp eski başkanlarından Selahattin Beyazıt söz alarak, Galatasaray’ın bir aile olduğunu gördüklerini belirterek, “Hepimizin amacı bir. Kulübü içine düştüğü mali krizden çıkarmak istiyoruz. Büyükler, ‘Bunu komisyon tetkik etsin’ diyorsa, buna karşı çıkmanın manasını anlamıyorum. Yönetimin haysiyet, şeref ve itibarlarına azami hassasiyet göstermeyi amaçlıyoruz. Ellerinden gelen herşeyi en iyi niyetle yaptıklarına hepimiz eminiz” diye konuştu.
Başkan Canaydın da “Yönetim Kurulu’nun görevlerini üstlenmeyecek bir komitenin kurulmasına razıyız. Sağduyu ile alınan bu karara saygı duyuyorum” dedi.
Sadece iki kişi kabul etmedi
Bunun üzerine Divan Başkanlığı, önergeleri ve komisyonda görev alacakların adlarının bulunduğu listeyi oya sundu. Kulüp İkinci Başkanı Ergun Gürsoy ve Yönetim Kurulu Üyesi Derya Taşdelenler önergelere red oyu verirken, salondaki diğer üyeler kabul oyu kullandılar.
Kıran ayrı oturdu
Genel Kurul’da Kulüp Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Turgay Kıran’ın Yönetim Kurulu’nun bulunduğu masaya oturmaması dikkat çekti. Kıran’ın, verilen önergelerde imzasının olduğu da görüldü.
Toplantıya Riva arazisini döneminde satın alan eski başkanlardan Selahattin Beyazıt’ın yanı sıra diğer eski başkanlar Ali Tanrıyar, Faruk Süren ve Mehmet Cansun da katıldı. Olağanüstü Genel Kurul’a, 4 bin 566 oy verme yetkisine sahip üyeden 858’i katıldı.
Komisyon üyeleri
Toplantıda proje için yeni komisyon belirlenirken, komisyonda şu isimler yer aldı: Selahattin Beyazıt, Oğuz İmregün, İrfan Aktar, Celal Erkut, Işın Çelebi, Özkan Olcay, Engin Akçakoca, Doğan Hasol, Emre Aykar, Firuz Soyuer, Yavuz Zeytinoğlu, İzzettin Doğan, Duygun Yarsuvat, Şefik Toprak, Mete Başol.
Arkan: "Görüşlerimiz kesişti"
Galatasaray Kulübü Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkanı Refik Arkan, genel kurul üyelerinin görüşlerine her zaman saygı duyduklarını belirterek, “Bugün yaptığımız toplantıda daha önce oluşturduğumuz komisyonun kadrosu artırıldı. Yönetim Kurulu’nun görüşleri, bu toplantıyla Genel Kurul üyelerinin görüşleriyle kesişti” dedi.
Arkan, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, borçlar konusunda alternatif çalışmaların olduğunu ifade ederek, “Bankalarla tekrar görüşeceğiz. Borç konusunu proje içinde sonuçlandırmaya çalışacağız. Riva Projesi, 15 Nisan 2006 tarihine ertelendi. Yönetim Kurulu’nun yeni bir toplantı için girişimde bulunacağını zannetmiyorum” diye konuştu.
Futbolcuların alacaklarının bu projeden alınacak parayla ödeneceğiyönündeki iddiaları da yanıtlayan Refik Arkan, “Futbolculara yapılan ödemeyle bu projenin ilgisi yok. Uzun süredir bu proje üzerinde çalışıyoruz. Uzun süredir kulüpte bir mali sıkıntı var. Son iki genel kurul toplantısında gelirlerimizin giderlerimizi karşılamadığını cesaretle söylemiştik. Proje ile ilgili erteleme, sadece 3-4 aylık süre kaybına neden olacak. Yeni komisyon yapacağı çalışmalar sonrasında gündeme getirdiğimiz konuları çok az farkla yeniden gündeme getirecek” dedi.
Krizden çıkışyolu olarak görülüyor
Galatasaray’da mali sıkıntının çözümü olarak gösterilen Riva Projesi’ne, Toplu Konut İdaresi başkanlık yapacak. Arsa payının yüzde 25’ini inşaat alanı olarak kulanan müteahhit firma, arazi üzerine lüks konutlar inşaa edecek. Konutların satışından elde edilen gelir ise hasılat dağıtımı esasına göre kulüp ile firma arasında paylaştırılacak. Selahattin Beyazıt tarafından Galatasaray’a kazandırılan arazi, toplam 1 milyon 175 bin metrekare büyüklüğünde.
Sarı-kırmızılı yönetim, projeye, “Son 10 yılda yapılan dört dörtlük tek proje” gözüyle bakıyor. Muhalefet kanadının görüşü ise bu projeyi Mart ayında gelecek yeni yönetimin üstlenmesi. “Gayrimenkul satarak borç ödenmez” diyen muhalifler, Canaydın ve yönetiminin bugüne kadar herhangi bir projede başarı sağlayamadığına dikkat çekiyor.