Galatasaray eski başkanı Adnan Polat'ın 2008'de Galatasaray Üniversitesi mezunlarına otomatik üyelik vermek niyetindeyken, 2010'da kongrede aleyhine döneceğini düşünerek bu karardan vazgeçtiği iddia edildi.
Galatasaray’da uzun senelerdir gündemde olan, “liseli-alaylı” polemiği bitmek bilmiyor. Eski Başkan Adnan Polat’ın yaptığı son açıklamalar, tartışmaların fitilini bir kez daha ateşledi.
Adnan Polat, “Galatasaray’da, liseli-lisesiz ayrımı var ama asıl sıkıntı lisecilerin olması” diyerek, camiada kendisine karşı olan liseli grupları işaret etmişti. Polat’ın, “Bunlar Galatasaray’dan maddi, manevi çıkarı olan 500 kişi. Kongrede bana karşı bağıran, çağıran insanlar da bunlar” şeklindeki sözlerine camiadan itiraz geldi.
Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; 2008’de başkan seçilen Adnan Polat’ın, 2. Başkan Mehmet Helvacı ile Galatasaray Üniversitesi’ni ziyaret ettiğini kaydeden sarı-kırmızılılar, ikilinin, üniversite mezunlarına otomatik üyelik sağlayacak tüzük değişikliği konusunda söz verdiğini vurguladı. 2010’daki tüzük kongresinde değişiklik için bir taslak hazırlandığı, ancak bu girişimin genel kurulda aleyhine döneceğini fark eden Adnan Polat’ın daha sonra çark ettiği savunuldu.
"Galatasaray'da pusu kültürü yoktur"Bu gelişme üzerine liseli bir grupla toplantı yapan Adnan Polat’ın, Galatasaray Üniversitesi mezunlarına üyelik sağlayacak maddeyi kaldırmak için söz verdiği ifade edildi. Genel kurulda Faruk Bil vasıtası ile sözkonusu madde için önerge verildiği, üyelerden Mesut Karaaslan’ın, “Galatasaray’da pusu kültürü yoktur” çıkışının ardından da netice alınamadığı belirtildi.
Adnan Polat’ın, Mart 2010’daki kongre öncesinde ise taktik değiştirerek liseli oyların peşine düştüğü, yaptığı konuşmalarda arkasında lise fotoğrafının bulunmasına özen gösterdiği savunuldu. Polat’ın daha sonra Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç’ın da desteğini alarak ikinci kez başkan seçildiği ifade edildi.
Polat ne demişti?Adnan Polat, Telegol programına yaptığı açıklamada şunları söylemişti:
“Galatasaray’da, liseli-lisesiz ayrımı var ama asıl sıkıntılı olan durum lisecilerin olması. Bunlar Galatasaray’dan maddi, manevi çıkarı olan 500 kişi. Kongrede bana karşı bağıran, çağıran insanlar da bunlar. Bu 500 kişi arasında Galatasaray’dan nemalananlar var. Sanıyorum onların ayağına bastım. O yüzden bana savaş açtılar. Galatasaray Üniversitesi’ne imtiyaz verilmesi istendi. Ben de verilen hak geri alınmaz diyerek bunu kabul etmedim. Yeni tüzüğe yüzde 3 dışarıdan üye alma maddesi koyacaktım. Böylece Galatasaray, Galatasaray Lisesi’nin duvarları dışına çıkacaktı. Bu da bazı kesimleri rahatsız etti ve bana karşı bir haçlı seferi başlatıldı. Tüzükte değişiklik yapıldı. İdeal bir tüzük olmadı ama dışarıdan yüzde 3 üye alma şartı koydum. Bundan rahatsızlık duyanlar oldu sanırım.”
Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.