Galatasaray Genel Kurulu, baskın seçimi affetmedi, "Beğendiyseniz oylarınızı bekliyorum" diyen Dursun Özbek seçimi kaybetti. İşte yaşanan tüm gelişmeler...
21/01/2018 PazarGalatasaray Genel Kurulu, baskın seçimi affetmedi, Dursun Özbek'i sandıkla devirdi.
Teknik direktör Igor Tudor'un gönderilmesi sonrasında erken seçim kararı alan ve bunun bir geçiş süreci değil, 2.5 yılı kapsadığını duyuran Özbek'in bu düşüncesi kabul görmedi. 20 Ocak'ta kongre yapılacağını ilan ederek, muhalefetin hazırlanma şansını elinden almak isteyen Özbek, genel kurulda şunları söylemişti:
"Galatasaray'ın yarınlarının bugünden daha güzel olmasını arzu ediyorum. Galatasaray'da istikrarın yer almasını ve huzur olmasını istiyorum. Seçim dönemi rekabet içinde geçer. Fakat asıl rekabet dışarıda rakiplerimizle. Galatasaray'ın mali bağımsızlığını kazanmasına odaklandım. Bu yüzden eğer bugüne kadar yaptığım hizmeti beğendiyseniz desteğinizi rica ediyorum."
Ancak genel kurul, Özbek'in icraatlarına itibar etmedi ve başkanlığa Mustafa Cengiz'i getirdi.
İKİ KOLTUK BİRDEN GİTTİ
Olağanüstü genel kurulunda başkanlık yarışını kazanamayan Dursun Özbek, 2 koltuk birden kaybetti. Kulüp başkanlığını Mustafa Cengiz'e kaptıran Özbek, aynı anda yürüttüğü Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı'ndan da ayrılmak zorunda kalacak.
YÖNETİM KURULU
Celal Açar
1939 İstanbul doğumludur. 1960 yılı Galatasaray Lisesi mezunudur. Matbaa malzemeleri ithalatı ve satışı ile uğraşmaktadır. Kulüpte 23 sene Sicil Kurulu Başkanlığı, 2 sene Disiplin Kurulu Başkanlığı, Galatasaraylılar Derneği'nde 5 yıl Yönetim Kurulu üyeliği ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulunmuştur.
Ahmet Şenkal
1948 Konya doğumludur. 98. Dönem Galatasaray Lisesi, 1970 yılı İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyasi İlimler - Maliye Bölümü mezunudur. 'Kürek' takımlarımızda yer aldığı 15 yıllık spor hayatı süresinde hem sarı-kırmızı renklerin hem de milli takımlarımızın kaptanlığını yapmıştır.
Prof. Dr. Acar Baltaş
1947 İstanbul doğumlu. İstanbul Erkek Lisesi'ni ve Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü'nü bitirmiş, doktorasını Cerrahpaşa Tıp Fak. Nöroloji Anabilim Dalı'nda yapmıştır. Klinik nöro-fizyoloji alanında Tıp Bilimleri Doktoru unvanı bulunan Baltaş, 1986 yılında Uygulamalı Psikoloji Doçenti, 1996 yılında profesör olmuştur.
Prof. Dr. Nejat Güney
1948 İstanbul doğumludur. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra ortopedi ve travmatoloji uzmanlığını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde yapmıştır. 1986 yılında doçent, 1994 yılında profesör ünvanına hak kazanmıştır. Halen serbest hekim olarak muayenehanesinde çalışmaktadır.
F. Okan Böke
1965 İstanbul doğumlu. Texas A&M University'de lisans ve master yapan Böke, bankacılığa 1991 yılında Citibank New York'da başlamıştır. Kurucu ortağı olduğu Ceres Finansal danışmanlık şirketinde varlık yönetimi yapmakta ve yurt dışı belli başlı bankalara danışmanlık hizmeti sağlamaktadır.
Adil Araboğlu
1953 Samsun doğumludur. TED Ankara Koleji ve Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirdikten sonra, 1981 yılında Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuştur. Çalışma hayatına Koç Holding bünyesindeki Arçelik A.Ş. de başlamıştır. Aile şirketlerinde yönetici olarak çalışmaya devam etmektedir.
Doç. Dr. Emre Erdoğan
1971 Bursa doğumludur. Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirmiş, aynı bölümde doktorasını tamamlamıştır. Erdoğan, 2015'den bu yana İstanbul Bilgi Üni. Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tam zamanlı öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Cenk Soyer
1964'te Istanbul'da doğan Soyer, 1992 yılında San Diego National Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olmuş ve 1993 yılında aynı üniversiteden İş idaresi ve Pazarlama konusunda yüksek lisans derecesi almıştır. Soyer, 2014 yılı Ocak ayı itibari ile Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.'de başkan yardımcılığı görevine atanmıştır.
H.Hüseyin Toprak
1962 Sivas doğumludur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1983 yılında mezun olmuştur. Serbest avukat olarak çalışmaktadır. Hukuk Davaları, özellikle Miras Hukuku ve Gayrimenkul Hukuku uzmanlık alanı olup ayrıca Şirket Danışmanlığı yapmaktadır.
A. Ünal Çeviköz
1952 İstanbul doğumludur. 1978 yılında Dışişleri Bakanlığı'na girdikten sonra Türkiye'nin Bakü, Bağdat ve Londra'da Büyükelçisi olarak görev yapmış ve 2014 yılında emekli olmuştur. İngilizce, Fransızca, Rusça, İtalyanca ve Almanca bilmektedir. Evli ve bir kız bir erkek çocuk babasıdır.
YEDEKLER: Mahmut Recevik, M.Ömer Cansever, Dinç Üner, Erol Özmandıracı, Arif Badur.
*Kongrede favori gösterilen ve kulübün birçok dinamiklerini arkasına alan Dursun Özbek, genel kuruldan mağlup ayrıldı. 1703 oy alan Mustafa Cengiz, 1623 oyda kalan Özbek'i geçti ve Cim-Bom'un 37. başkanı oldu.
Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
hayro1905
Ee hızlı giden atın b*ku seyrek düşermiş..keser döner sap döner gün gelir hesap döner dursun efendi şimdi umre zamanı :)
yellowred34
özbek malı mayısta seçime gitse belki takım şampiyon olacak ve basketbol sahası inşaatı da faaliyete geçecekti yine başkan seçilebilirdi kendi ayağına sıktı mal Dursun
mustilatif
Yıllardır taraftarın istifa seslerine inatla sesini tıkayan ve üstüne taraftarı iplercesine kulubün bütün maddi duran varlıklarını satan dursun özbek hakettiği sekilde rezil olarak gitmiştir. Bu kadar araziyi sattıktan sonra bile hala en borclu kulüp olmamız manidardır. Yeni başkan Sayın mustafa cengizden ilk sözü olan hırsızları cezalandırmasını bekliyoruz!!!!
atreides
Galatasaray'ın öz varlıklarını birilerinin telkinleriyle rantçılara peşkeş çeken vizyonsuz ve misyonsuz bir başkandan kurtulduk, Mustafa Cengiz'in listesinde çok değerli Galatasaray'lılar var ancak çoğu belli bir yaşın üzerinde, Mayıs'ta genç ve dinamik bir yönetim bekliyoruz tabii Başkan Adayımız Adnan Öztürk...
mocca05
yinemi den?!?!omersancak52
Adnan Öztürk bu seçim öncesi saklanarak hiçbir açıklamada bulunmayarak benim için bitmiştir. Mustafa Cengiz elini taşın altına koyduysa idari bir sakıntı yaşanmazsa mayısta tekrar başkan olmalıdır.erhantombak
kendi kendine sıktı ayağına