Önceki Haber Sonraki Haber

2017 model Galatasaray; Selçuk tehlikede...

Maddi sıkıntılara rağmen transferde şov yapan Sarı-Kırmızılılar, rekabeti körükleyecek 7 nokta transfer yaptı. Yönetimin bir dediğini iki etmemesi ve her mevki için çok seçenekli bir kadro oluşturması Riekerink’in yüzünü güldürdü

02/09/2016 Cuma Habertürk

Galatasaray yönetimi, UEFA’dan gelen Avrupa’dan 1 yıllık men cezası ve Finansal Fair Play nedeniyle kontrolde olmasına rağmen yaptığı transferlerle ezeli rakiplerinden daha çok ses getirdi. Neredeyse her bölge için en az iki oyunculu, bol alternatifli kadro oluşturan Sarı-Kırmızılılar, transferde ezeli rakiplerinin bir adım önüne çıkıp taraftarını memnun etti. Kasımpaşa’dan Eren Derdiyok, Bursaspor’dan Serdar Aziz, Trabzonspor’dan Cavanda, Hertha Berlin’den Tolga Ciğerci, Amerika’nın LA Galaxy kulübünden De Jong’u bonservisiyle alan Galatasaray, Porto’dan Josue’yi ve Nantes’tan Sigthorsson’u kiraladı. Yönetimin her istediği transferi gerçekleştirmesi, her mevki için çok seçenekli bir kadro oluşturması teknik direktör Jan Olde Riekerink’in de keyfini yerine getirdi.

YERİ GARANTİ OLANLAR MUSLERA-SNEİJDER
Yeni gelen 7 isimle birlikte Galatasaray’da forma rekabeti tavan yapacak. Şu anda kadroda bulunan “Superman” Muslera ve “Sniper” Sneijder dışında hiçbir oyuncunun yeri garanti değil. Sağ bekte Linnes gözden düştü, Sabri-Cavanda rekabetinde bakalım Reyiz formayı alabilecek mi? Stoper olarak şu an Chedjou- Hakan’ı kullanan Riekerink, Serdar Aziz’i bu bölgeye monte etmeyi planlıyor. Sol bekte performansı yükselen Carole, düşüşe geçmesi halinde yerini Hakan Balta’ya kaptırabilir.

SELÇUK TEHLİKEDE
Ön libero mevkisine De Jong’un gelişi, Tolga Ciğerci’nin bitmek bilmeyen enerjisi nedeniyle kaptan Selçuk İnan forma tehlikesi yaşayabilir. Josue de yaratıcı bir oyuncu eksikliği çekilen maçlarda güçlü bir alternatif gözüküyor. Kanatlarda Podolski, Bruma, Sinan ve Yasin gibi patlayıcı seçenekler var. Forvet bölgesinde ise Eren Derdiyok, Sigthorsson’dan çok daha önde. Ancak mücadeleci yapısıyla bilinen Viking’in de pes etmeye hiç niyeti yok. Yaş ortalaması 26.4’e düştü Sarı-Kırmızılılar’ın ayrılanlarla birlikte yaş ortalaması 28’li rakamlardan 26.4’e indi. Kadronun en genç ismi, 17 yaşındaki Gökhan Güney olurken, 18 yaşındaki Berk İsmail Ünsal ile 19 yaşındaki Birhan Vatansever kendisini takip etti. Sarı-Kırmızılı ekibin yeni sezon kadrosundaki en tecrübeli isim ise 34 yaşındaki Hamit Altıntop oldu. Hamit’in ardından, 33 yaşındaki Hakan Balta ile 32 yaşındaki Sabri Sarıoğlu, Nigel de Jong ve Wesley Sneijder takımın ağabeyleri olarak dikkati çektiler.



Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
  Ana Sayfaya Dön
Webaslan Anasayfasına Dön