Önceki Haber Sonraki Haber

2012 ruhu geldi!

Fatih Terim için, "Çırak, ustadan öğrenir" diyen Hamzaoğlu, Terim'in 2011-2012 sezonunda şampiyonluğa ulaştığı sistemi Galatasaray'da uyguladı

15/12/2014 Pazartesi

Prandelli'nin gönderilmesi sonrası Galatasaray'ın başına geçen Hamza Hamzaoğlu"Ustam" dediği Fatih Terim'i aratmıyor. Görünürde 4-4-2 ama saha içinde 4-4-1-1'e kayan bu sistemde Elmander'in rolüne Umut soyundu ve hemen arkasında Necati gibi Burak ikinci forvet oldu. 

Orta sahada Emre-Melo- Selçuk üçlüsü değişmezken, solda Engin'in yerini Sneijder aldı ve tıpkı Engin gibi serbest oynamaya başladı. Savunmada Muslera ve Semih'in yanlarına ise Eboue-Ujfalusi-Hakan'ın yerlerine Sabri-Chedjou-Telles dahil oldu. 

DEPLASMANDA 5 GOLLE O GÜNLERDEN ESİNTİLER SUNDULAR

Söz konusu iki takımın birçok ortak özelliği bulunuyor. İki takımın da ilk 11'inde 5 yabancı oyuncu var. Orta sahaları merkez özellikli 4 oyuncu oluşturuyor ve bekler kanatlardan sürekli bindirme yapıyor. Takımın en ileri ucundaki oyuncunun arkasında yer alan isim (Necati-Burak) en çok golü atıyor. Hamza Hamzaoğlu'nun Konya'da 5-0 kazanan takımı, iki sene önce deplasmanda Samsun, Sivas, Manisa ve Trabzon'a 4 atan takımdan esintiler sundu. 

HAMZA TERİMOĞLU
Fatih Terim ile, bir dönem öğrenciliğini ve son olarak yardımcılığını yapan Hamza Hamzaoğlu arasında büyük benzerlikler var. Hamzaoğlu'nun göreve gelmesinin ardından yaşanan değişim yüzleri güldürürken, iki ismin birçok ortak noktası bulunuyor. Önceliğini Terim gibi 'futbolcuların oynarken zevk alması' olarak belirleyen Hamzaoğlu, G.Saray'ın başında çıktığı ilk lig maçı sonrası "Keyifli oyun oynamayı Fatih Terim'den öğrendik. Çırak olarak iyi yetiştik. Ustam o" ifadelerini kullanmıştı.

12
Hamzaoğlu yönetiminde 4 resmi maça çıkan Galatasaray, rakip fileleri 12 kez havalandırarak maç başı 3 gol ortalamasını yakaladı.

Sinan Engin'den Prandelli'ye: "Mümkünse İstanbul'a gelme"




Webaslan mobil uygulamasıyla spor haberlerine herkesten önce ulaşmak için tıklayın
  Ana Sayfaya Dön
Webaslan Anasayfasına Dön