Okan Buruk, Fatih Terim'i yakaladı
18.09.2024
Teknik Direktör Okan Buruk, Galatasaray tarihinde sezona 5'te 5 yaparak başlayan ikinci Türk teknik adam oldu.

Sezona Turkcell Süper Kupa'daki 5-0'lık Beşiktaş mağlubiyetiyle giren Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off'unda da İsviçre temsilcisi Young Boys'a elendi. Yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'e ise iyi bir başlangıç yaptı.

Türkiye'nin en üst düzey futbol liginde son 2 sezon şampiyon olan sarı-kırmızılı takım, ligin ilk 2 haftasında Atakaş Hatayspor ile TÜMOSAN Konyaspor'u 2-1'lik skorlarla yendi. "Cimbom" devamında Adana Demirspor'u 5-1, Çaykur Rizespor'u ise 5-0 mağlup etti.

15 SEZON SONRA TEKRARLANDI

Son olarak 3. haftadan ertelenen müsabakada Gaziantep FK'yi 3-1 yenen Galatasaray, sezona 5'te 5 yaparak başladı. Daha önce böyle bir başlangıcı Hollandalı teknik adam Frank Rijkaard yönetiminde 2009-2010 sezonunda gerçekleştiren sarı-kırmızılı ekip, 15 sezon sonra bu başarısını tekrarladı. 

Sarı-kırmızılı takımın başında üst üste iki şampiyonluk yaşayan ve birçok rekorun sahibi olan Buruk, Süper Lig'de sezona iyi bir giriş yaptı. Tecrübeli teknik adam yönetimindeki sarı-kırmızılılar, ilk 5 maçını da kazanmasını bildi.

Okan Buruk, Fatih Terim'in ardından (1998-1999 sezonu) Galatasaray tarihinde bir Süper Lig sezonuna 5'te 5 yaparak başlayan ikinci Türk teknik direktör ünvanını aldı. 

BUNU BAŞARAN 4. HOCA

Sarı-Kırmızılılar'ın başında daha önce 1994-95 sezonunda Reinhard Saftig, 1998-1999'da Fatih Terim, 2009-2010'da ise Frank Rijkaard aynı başarıya imza atmıştı. Buruk da dün akşam Gaziantep karşısında alınan galibiyet ile birlikte bunu başaran 4. hoca oldu. 



 
Kaynak: Fanatik
Diğer Haberler
Galatasaray'da Icardi gelişmesi!
Galatasaray Petrol Ofisi'nin konuğu Slavia Prag
Şampiyonlar Ligi'nde günün menüsü!
Devler Ligi'nde Türk Gecesi! Kerem ve Orkun, alev aldı!
Arda Turan'dan derbi için flaş açıklama!
Derbilerde goller yabancılardan geliyor
Metin Öztürk'ten Fenerbahçe ve Fethi Pekin'e cevap!
Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye cevap!
Derbinin kaderi kalecilerin ellerinde
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.