İşte Galatasaray'ın sağ bekte ilk tercihi!
17.06.2024

Sacha Boey'i Bayern Münih'e satan Galatasaray, bu oyuncunun yerine transfer ettiği Serge Aurier'den hiç katkı alamadı ve Fildişi Sahilli ile yollarını ayırdı.

Kaan Ayhan'la şampiyon olan sarıkırmızılı kulüp, yeni sezon planlamasında önceliği sağ bek bölgesine verdi. Listenin ilk sırasına Manchester United'dan Aaron Wan-Bissaka yazıldı. 2019'da 55 milyon Euro bonservisle geldiği İngiliz deviyle 1 yıl sözleşmesi kalan 26 yaşındaki oyuncu, Premier Lig ve İtalya'dan birçok kulübün gündeminde.

BONSERVİSİ 20 MİLYON EURO

Demokratik Kongo asıllı İngiliz sağ bek, geride kalan sezonda 30 maçta forma giyip 2409 dakika sahada kaldı. Gelişiyle sınıf atlatacağı düşünülen Wan-Bissaka için düğmeye basan Galatasaray cephesi, 20 milyon Euro'nun konuşulduğu bonservis bedelinin düşmesini bekliyor. Sağ bekte ilk tercih konumundaki Wan-Bissaka'nın alternatifleri ise Fransa'dan Jonathan Clauss ve Lorenz Assignon. Bu futbolcular için de girişimler devam ediyor.

SKORA 15 KEZ KATKI SAĞLADI

26 Kasım 1997 Londra doğumlu olan Aaron Wan-Bissaka kariyerine Crystal Palace takımında başladı. 2018-19 sezonunda kulübünde yılın oyuncusu seçildi. Ardından 55 milyon Euro bonservis bedeli ile Manchester United'ın yolunu tuttu.

Atletik ve mücadeleci yapısıyla dikkat çekti. ManU'da 190 maça çıkarken 2 kez rakip ağları sarstı. 13 de asist yaparak skora toplamda 15 kez katkı yaptı. Birer kez İngiltere ve İngiltere Lig kupalarını kaldırdı.

Alt yaş grupları seviyelerinde Demokratik Kongo Milli Takımı formasını giydi (U17). Sonrasında İngiltere U20 takımında 2, U21'de 3 karşılaşmada görev yaptı. Ancak A takım seviyesinde hiç davet almadı. 

 
Kaynak: Sabah
Diğer Haberler
Sofyan Amrabat, Galatasaray'ı bekliyor
Millilerimiz, 629. maçına çıkacak
İrfan Can Kahveci: ''Kulüpçülüğü bırakmalıyız''
Mehmet Topal: "Futbol aşığı ama futbol kültürü olmayan bir ülkeyiz"
Dortmund'da ayrılık listesi geniş
Galatasaray'dan transferde bir kez daha İlkay Gündoğan hamlesi!
Oğuz Aydın için resmi transfer açıklaması
Köhn'e Bundesliga'dan talip var
A Milli Takım'ın muhtemel rakipleri
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.