Yenilmez Armada ağır yaralı!
06.03.2015

THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 9. hafta mücadelesinde Galatasaray Liv Hospital, İspanya'nın Real Madrid takımına 36 sayı farkla, 107-71 mağlup oldu.

Bu sonuçla grupta üst üste altıncı yenilgisini alan sarı-kırmızılıların, 9. hafta mücadeleleri sonunda 2 galibiyet ve 7 mağlubiyeti bulunuyor. Real Madrid ise gruptaki sekizinci galibiyetini aldı.

Karşılaşmaya daha iyi başlayan taraf olan Real Madrid, özellikle Reyes'in pota altından ürettiği sayılarla ilk 5 dakikayı 12-4 önde geçti. Çeyreğin ilerleyen bölümlerinde boyalı alandan Young ve Kerem Gönlüm'le sayılar bulan Galatasaray Liv Hospital, buna karşın yüksek şut yüzdesiyle oynayan İspanyol takımı karşısında periyodu 24-20 geride tamamladı.

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN

İkinci periyoda 10-0'lık bir seriyle başlayan Real Madrid, 13. dakika içinde farkı 14 sayıya kadar (20-34) çıkardı. Özellikle Ender Arslan'la bulduğu sayılarla farkı eritmeye çalışan sarı-kırmızılılar karşısında üç sayı çizgisinin gerisinden son derece yüksek bir yüzdeyle şut atan İspanyol takımı, çeyreğin son dakikası içinde farkı 20 sayının üzerine çıkardı ve soyunma odasına da 57-34 önde girdi.

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü periyotta Real Madrid, 25. dakika içinde Ayon'un basketiyle skoru 70-41'e getirerek maçtaki en yüksek farka ulaştı. Periyodun ilerleyen bölümlerinde Ender Arslan ve Young'la sayılar bulan ve farkı azaltan Galatasaray Liv Hospital, buna karşın dördüncü çeyreğe 77-59 geride girdi.

Son periyoda Ege Arar ve Carter'ın sayılarıyla başlayan ve 31. dakika içinde farkı 14 sayıya kadar (63-77) indiren sarı-kırmızılılar karşısında Real Madrid, son çeyrekte de üç sayı çizgisinin gerisinden yüksek yüzdeyle şut atmayı sürdürdü. Maçın son bölümlerinde farkı yeniden açan İspanyol takımı, sahadan 36 sayı farkla, 107-71 galip ayrıldı.

- Taraftardan yönetime tepki

Real Madrid maçı için salonu dolduran ve başantrenör Ergin Ataman ile takıma, karşılaşma boyunca büyük destek veren sarı-kırmızılı taraftarlar, Galatasaray yönetimine ise büyük tepki gösterdi.

Maçın ilk bölümünde "Yönetim uyuma basketbola sahip çık" diye tezahüratlarda bulunan taraftarlar, ikinci periyodun son bölümünde farkın açılmasından sonra protesto ettikleri yönetim kurulu üyelerinin salondan çıkmasını istedi. Taraftarlar, "Yönetim dışarı" tezahüratıyla tepkilerini dile getirdi.

Taraftarlar ayrıca, hafta başında maddi sorunlar nedeniyle takımdan ayrılan Carlos Arroyo lehine de tezahüratlarda bulundu.

- Sinan Güler sakatlandı

Bu arada Galatasaray Liv Hospital'da, Real Madrid maçının ikinci çeyreğinde Sinan Güler sakatlandı.

İkinci periyodun bitimine kısa bir süre kala ayağı burkulan sarı-kırmızılı basketbolcu, mücadelenin ikinci yarısında forma giymedi.

Galatasaray Liv Hospital'ın Türkiye Basketbol İkinci Ligi takımlarından Adanaspor'dan kadrosuna kattığı Şuacan Pişkin ise İspanyol takımı karşısında sarı-kırmızılı formayı ilk kez giydi. 24 yaşındaki basketbolcu, 4 dakikaya yakın bir süre aldığı karşılaşmada sayı atamadı.

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Sasa Pukl (Slovenya), Jakub Zamojski (Polonya), Elias Koromilas (Yunanistan)

Galatasaray Liv Hospital: Carter 5, Sinan Güler 2, Micov 6, Erceg 2, Young 19, Kerem Gönlüm 15, Ender Arslan 17, Ege Arar 2, Nikolov 3, Şuacan Pişkin

Real Madrid: Llull 3, Rivers, Fernandez 17, Reyes 11, Ayon 14, Bourousis 10, Nocioni 16, Carroll 15, Rodriguez 14, Maciulis 3, Slaughter 2, Campazzo 2

1. Periyot: 20-24

Devre: 34-57

3. Periyot: 59-77

Kaynak: Webaslan.com
Diğer Haberler
Galatasaray'dan Davinson Sanchez'e şartlı izin!
Galatasaray'da gizli plan: Raphael Varane
Nihat Kırmızı'dan Fenerbahçe ve şampiyonluk sözleri!
Icardi krallığı değil şampiyonluğu düşünüyor!
Ndombele için bütün kapılar kapalı
Galatasaray, 8 tarihi rekor için geri sayımda
Süper Lig'de 34. ve 35. haftanın programı açıklandı
Galatasaray kazanıyor, yıldızları değerlerini katlıyor
Hangi takımımız UEFA'dan ne kadar para kazandı?
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.