Derbi için tahmin yaptı
06.03.2015

Galatasaray camiasına yakınlığıyla bilenen Levent Tüzemen, derbi öncesinde Takvim Gazetesi'nde bir yazı kaleme aldı.

"Aslan'ın farkı takım ruhu" başlıklı yazısında kullandığı ifadeler...

"F.Bahçe'nin golü bulamayacağı her dakika G.Saray'a direnç olarak geri dönecek. Hamzaoğlu'nun yarattığı sinerjiyle "Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz felsefesi oluştu." "Duran toplar bu derbide belirleyici rol oynayacaktır . G.Saray F.Bahçe'ye geniş alan vermemeli. Sarı-Kırmızılı takım Kadıköy'de en az 1 puanla dönecektir."

1- NASIL BİR DERBİ BEKLİYORSUNUZ?
Pazar günü oynanacak olan derbi maçının Galatasaray'ın'ın kontrolünde geçeceğini düşünüyorum. 4 puanlık fark Galatasaraylı oyuncuların daha sakin ve daha akıllı oynamasını sağlayacaktır. Fenerbahçe ise kazanmak zorunda olacağı bir maça çıkacağı için üzerinde ciddi bir baskı olacaktır. Fenerbahçe'nin kendi saha ve seyircisi önünde golü bulamayacağı her dakika
Galatasaray'a direnç olarak dönecektir.

2- CİMBOM'UN AVANTAJLARI NELERDİR?
Galatasaraylı oyuncuların uzun süredir kazanma alışkanlığı var. Son 4 maçta 4 yaparak bunu gösterdiler. Hamza hocanın Florya'da yaratmış olduğu bir aile ortamı var. Bu da takıma sinerji yüklemiş durumda. Her futbolcu formayı kapma mücadelesi veriyor. Örneğin Sneijder Manisa maçında bile sakatlanma korkusunu düşünmeden müthiş oynadı. "Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz felsefesi" oluştu.

3- G.SARAY İÇİN KADIKÖY FOBİSİ OLUŞUR MU?
Kadıköy'de galibiyet konusunda F.Bahçe'nin ciddi bir psikolojik üstünlüğü var. Ancak Terim'le başlayan dönemde ve yaşanılan 2 şampiyonlukta G.Saraylı oyuncular şampiyonluğu Kadıköy'de ilan etmişti. O kadrodan başta Muslera olmak üzere birçok oyuncu hala oynuyor. Dolayısıyla tribün baskısından Galatasaraylı oyuncular etkilenmeyecektir. 2 takım oyuncuları öncelikle kontrollü bir oyun oynayacaktır.

4- SONUCU HANGİ FAKTÖRLER BELİRLER?
Derbide duran top organizasyonlarında başarılı olan takım pozisyon üretmekte zorlanmaz. Fenerbahçe'den Kadıköy'de puan çıkaran takımlar bunu kompak oyunla başardı. Fenerbahçe'ye Kadıköy'deki maçta geniş alan vermek kaybetmek adına davetiye olur. Galatasaray'ın Beşiktaş derbisindeki gibi bir kompak anlayışında oynayacağını ve Yasin ile Burak gibi oyuncularla golü arayacağını düşünüyorum.

5- G.SARAY KAZANIRSA İŞ BİTER Mİ?
Galatasaray kaybettiğinde arkaya dönüp bakmaz. Fenerbahçe kazandığında rakibini yenmenin keyfini sürekli gündemde tutmaya çalışır. Galatasaray ise kaybederse önüne bakar. Fenerbahçe bu maçı mağlup bitirirse tribünler yangın yerine döner. Ama bir futbol adamı olarak, "Kaybeden yarıştan kopar. Kazanan şampiyon olur" görüşüne katılmıyorum. Ancak Galatasaray'ın derbiyi kaybedeceğini düşünmüyorum.

G.SARAY'DA ÖZGÜVEN TAVAN YAPTI
Kadıköy'deki dev derbide Galatasaraylı futbolcular daha sakin olacaktır. Sarı- Kırmızılı futbolcularda özgüven son maçlarda alınan galibiyetlerle tavan yapmıştır. G.Saray Kadıköy'de erken kırmızı kart gibi bir sorun yaşamazsa bu maçtan alacağı en kötü skor beraberlik olur.

Kaynak: Takvim
Diğer Haberler
Bilyoner Rakipbul Ligi'nde final heyecanı yaklaşıyor
Her aşk bir gün bitermiş: Iker Muniain
Okan Buruk'tan Kaan Ayhan kararı
Nihat Kırmızı: "Erden Timur devam etmeli"
Arda Turan: "Galatasaray'ı çalıştırmak hayalim"
Galatasaray'dan Morutan mesajı
Barça'dan FFP kararı: 100 milyona satılık
Galatasaray'ın gözü Klaassen'de
Trabzon'un eski başkanı ölü bulundu
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.