Derbi için 5 emir!
06.03.2015

Galatasaray’da Kadıköy’de oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesinde Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’ndan takımına önemli uyarılar ve emirler geldi.

Florya’da futbolcularıyla bir toplantı gerçekleştiren genç teknik adam, “Kadıköy’e kazanmak için gideceğiz. Ama kazanamazsak da asla kaybetmeyeceğiz” diyerek, “Kaybetmek yok” mesajını verdi. Hamzaoğlu, öğrencilerine yaptığı ikazlarla da maçı lehlerine çevirecek derbinin şifrelerini verdi.

İşte göreve geldiği günden bu yana ligde maç kaybetmeyen ve oldukça başarılı bir dönem geçiren Hamza Hamzaoğlu’nun Kadıköy emirleri...

1-TAKIM HALİNDE BİRLİKTELİK
Hamza Hamzaoğlu’nun Kadıköy’den zaferle çıkış formülünün mihenk taşı, saha ve seyirci üstünlüğünü elinde bulunduran ezeli rakiplerini, takım halinde hareket ederek devirmek olacak. Genç hoca, futbolcularına “Birlikte oynayacağız ve birlikte hareket edeceğiz. Hücumda da savunmada da herkes birbirine yardımcı olacak” diyor. Takımına sık sık bu konunun önemi anlatarak, elde edilebilecek bir galibiyetin ancak bu birliktelikten doğacağının altını çiziyor.

2-SABIRLI VE SAKİN OYUN
Hamzaoğlu’nun ikinci ana planını ise ‘sabırlı ve sakin oyun’ anlayışı oluşturuyor. Maçtaki tüm senaryolara karşı altın anahtar olarak ‘soğukkanlı kalmayı’ gösteren genç çalıştırıcı, “Maç içinde öne de geçsek, yenik duruma da düşsek hep sabırlı ve sakin olacağız. Asla oyun disiplininden kopmak yok” ifadelerini kullanıyor.

3-ÇAKIR’LA UĞRAŞMAK YOK
Hamzaoğlu’nun derbi maçı öncesi üzerinde titizlikle durduğu konulardan birisi de oyuncuların maçı yönetecek olan Cüneyt Çakır’la diyalogları... Futbolcularından asla hakemle uğraşmamalarını, gereksiz konuşmalardan kaçınmalarını ve sadece oyuna konsantre olmalarını isteyen Hamzaoğlu, “Özellikle hakemlere itirazdan kart görmenizi istemiyorum. Herkes çok dikkatli olsun” uyarısı yaptı.

4-TAHRİKLERE KAPILMAYIN
Hamzaoğlu’nun derbide bir başka isteği de tahriklere kapılmamaları oldu. Takımından, hem Fenerbahçeli oyuncuların olası tahriklerine karşı dikkatli olmalarını hem de taraftarların olumsuz tezahüratlarına karşı kulaklarını tıkamalarını isteyen başarılı teknik adam, “Gerginlikten kaçının. Tribüne ve rakiplerinize aldırmayın. Derbiye 11 kişi başlayıp yine 11 kişi bitirelim. Sakın ola tuzaklara düşmeyin” dedi.

5-KAYBETMEKTEN KORKMAYIN
“Kadıköy’e 4 puan farkla lider gidip her ne olursa olsun yine lider döneceğiz” diyerek futbolcularını psikolojik anlamda rahatlatan Hamzaoğlu’nun, oyuncularından son isteği ise ‘kaybetmekten korkmamaları’... Derbiye futbolcularının kafaca rahat çıkmalarını isteyen Hamzaoğlu, “Strese girmesi gereken takım biz değil, 4 puan geride olan Fenerbahçe” mesajını vererek, bu durumu kendi avantajlarına çevirmeye çalışıyor.

Kaynak: Habertürk
Diğer Haberler
Süper Lig'de 33. haftanın hakemleri belli oldu
Galatasaray'da Süper Kupa ve Ali Koç'a gönderme!
Galatasaray'da Süper Kupa için kutlama hazırlıkları tamam
Felip Melo, kuşları kudurttu!
İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF adaylığını açıkladı!
Galatasaray'da gizli plan: Raphael Varane
Napoli, Galatasaray'ın yıldızı için geliyor
Nihat Kırmızı'dan Fenerbahçe ve şampiyonluk sözleri!
Çağdaş Atan, Kayserispor'a tazminat ödeyecek!
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.