...Ve Carlos Arroyo defteri kapandı...
02.03.2015

- WEBASLAN ÖZEL - Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nda Carlos Arroyo krizi yaşandı! Sarı-kırmızılı kulüpten parasını alamadığı gerekçesiyle "giderim" resti çeken Arroyo, kişisel Facebook hesabından yaptığı resmi açıklamayla Sarı-kırmızılı takımdan ayrıldığını açıkladı. Galatasaray'da geçirdiği süre boyunca yanında olan Ergin Ataman, Galatasaray taraftarları ve takım arkadaşlarına teşekkür eden Arroyo, ayrılığın kulüpteki maddi düzensizlik olduğunu belirtti. 

Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Galatasaray Başantrenörü Ergin Ataman, "Konu hakkında Galatasaray TV'de Ural Aküzüm açıklama yapılacak, benim bir şey söylemem doğru olmaz" ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçe maçında takımın başında olmayacağını yinleyen Ataman, ""Basketbolda ceza erteleme gibi bir opsiyonumuz yok. Herhangi bir başvuru olmayacak. Ancak ben maç esnasında 2 teknik faulden bir tanesinin benche verildiğini sandığım için maçtan sonra Fenerbahçe Ülker maçında takımımın başında olacağımı söyledim. Ancak iki teknik faul de bana çalındığı için takımın başında olamayacağım" ifadelerini kullandı.

Ergin Ataman'ın yaptığı açıklamanın ardından Galatasaray Basketbol Şubesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm de Arroyo krizini doğrulayarak Porto Rikolu yıldızın takım içi dengeleri bozacak şekilde davranışlar sergilediğini ve bu davranışları sergilemeyi sürdürdüğü sürece sarı-kırmızılı formayı bir daha giyemeyeceğini ifade etti.

İŞTE URAL AKÜZÜM'ÜN YAPTIĞI AÇIKLAMALAR

"Kamuoyunun da bildiği gibi, tüm sporcularımıza ödemelerimizi belli bir takvim içinde yapıyoruz. Biraz gecikmeli olmakla beraber yükümlülüklerimizi eksiksiz olarak yerine getiriyoruz. Tüm takım ve sporcular, içinden geçtiğimiz sürecin getirdiği bu koşullara riayet edip, sahada mücadele ederken, Arroyo'nun da aynı hassasiyeti göstermesini beklerdik."

Sarı-kırmızılı takımda başarılı bir performans ortaya kolan Arroyo'nun bugüne kadar toplam 4,5 milyon dolar tutarında ücret aldığını aktaran Aküzüm, "Yöneticiler, antrenörler, oyuncular dahil, hiç kimse Galatasaray'dan büyük değildir. Kulüp içinde herhangi bir isme ayrımcılık yapmamız da söz konusu olamaz. Bütün sporcularımız bizim için çok değerlidir. Ender, Sinan, Kerem ne kadar değerli ise Carlos da o kadar değerlidir. Ayrımcılık yapamayız" değerlendirmesinde bulundu.

"Davranışlarını kabul etmemiz mümkün değil"

Aküzüm, Porto Rikolu oyuncunun davranışları nedeniyle başantrenör Ergin Ataman'ın rapor verdiğini açıklayarak, şunları söyledi:

"Ergin Ataman hocamızın verdiği rapora göre Arroyo, maalesef takım içi dengeleri bozacak şekilde davranmıştır. Rest çekmesini, tehdit etmesini, 'uçak biletimi aldım, gidiyorum' gibi davranışlarını kabul etmemiz mümkün değil. Arroyo, mazereti olmamasına rağmen, dün Anadolu Efes maçına ve öncesindeki kampa gelmeyerek hata yapmıştır. Galatasaray ailesindeki herkes, Galatasaray'dan büyük olmadığını anlamalı ve bunun gerektirdiği şekilde davranmalıdır."

"Nice büyük oyuncular geldi"

Sarı-kırmızılı idareci, Arroyo'nun tutumuyla ilgili tepkisini sürdürürken, "Galatasaray'a tarihi boyunca nice büyük oyuncu gelmiş ama bizi biz yapan değerler çerçevesinde gerektiğinde de kim olduğuna bakılmaksızın yollar ayrılmıştır" ifadelerini kullandı.

Arroyo'nun oyunculuğu ve kazandığı başarılara saygı duyduklarını anlatan Aküzüm, "Tutumu konusunda ise Ergin Ataman ile prensipler noktasında aynı görüşteyiz. Carlos'un arkadaşlarını bu yolda yalnız bırakmayacağını ümit ediyorduk. Bu ümidimizi korumak istiyoruz ama bu tutumuyla mümkün değil. Galatasaray, formasına yakışan onurlu mücadelesini, ona inanan yürekli sporcuları ve büyük taraftarıyla sürdürmeye devam edecektir" şeklinde görüşlerini aktardı.

ARROYO'NUN AYRILIK AÇIKLAMASI

Carlos Arroyo, kişisel Facebook hesabından yaptığı açıklamada Galatasaray'dan ayrışdığını 'üzülerek' basına ve taraftarlara bildirdi.

İşte Arroyo'nun açıklaması:

"Galatasaray'dan ayrıldığımı basına ve muhteşem Galatasaray taraftarlarına bildirmekten büyük üzüntü duyuyorum. Kulüpte uzun süredir devam eden ekonomik belirsizlik ve düzensizlik nedeniyle Galatasaray'ın bir parçası olmayacağım. Bu bildiriyle birlikte Galatasaray'ınn sadık taraftarlarına bana gösterdikleri sevgi ve saygıdan ötürü teşekkür etme şansını da yakalamış bulunuyorum. 3 yıl boyunca bana gösterdikleri sevgiyi hayatım boyunca unutmayacağım. Her zaman kalbimde olacaksınız."

"Ayrıca Koç Ergin Ataman'a da burada olduğum süre boyunca bana gösterdiği koşulsuz güvenden ötürü de teşekkrü ediyorum. Bana sürekli itici güç olan takım arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. En çok onları özleyeceğim."

Kaynak: Webaslan ve AA
Diğer Haberler
Galatasaray'dan Liverpool'un yıldızına kanca: Listede 1 numara!
Galatasaray, Real Madrid'in kaptanını istiyor
Galatasaray'a Fransa'dan sürpriz golcü!
Galatasaray kazanıyor, yıldızları değerlerini katlıyor
Galatasaray'dan Davinson Sanchez'e şartlı izin!
Hakim Ziyech, Icardi'yi bile solladı
Çağdaş Atan, Kayserispor'a tazminat ödeyecek!
Kerem Aktürkoğlu seferberliği
Galatasaray, 8 tarihi rekor için geri sayımda
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.