ASLAN, hem kaybetti hem kazandı
30.01.2015

Galatasaray’ın Türkiye Kupası’nda peş peşe uğradığı son iki mağlubiyet, moralleri bozmadı. Geçtiğimiz sezon kupada üzücü olaylar yaşayan Cim Bom’da Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, yedek ve genç oyuncuların performansını analiz etme imkânı buldu. As futbolcularını da dinlendirerek bir anlamda sakatlıklardan korumuş oldu.

Türkiye Kupası’nda üst üste elde ettiği 3 galibiyetle daha önce gruptan çıkmayı garantileyen Galatasaray, son iki mağlubiyete üzülmüyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’dan sonra Eskişehirspor’a da yenilen Sarı-Kırmızılılar, sakatlık gibi olumsuz vakaların olmamasından mutluluk duyuyor.

Cim Bom, geçen yıl iki genç yıldızını kupada kaybetmiş ve sezon sonuna kadar kendilerinden yararlanamamıştı. Aydın Yılmaz Elazığspor’la, Bruma ise Tokatspor ile oynanan Türkiye Kupası karşılaşmasında sakatlanmış ve sezonu kapatmıştı. Camianın meydana gelen üzüntülü olaylardan sonra morali bozulmuş sezon sonu kaldırılan kupa dahi yüzleri güldürememişti.

Galatasaray teknik heyeti, ayrıca yedek kalan oyunculara kupada forma vererek kapasitelerini görmüş oldu. Kulübedeki talebelerinden memnun kalmayan Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, futbolcularını uyardı. Oyuncularına kupa ve ligde hedefe varmak için kendilerine ihtiyaç olacağını anlatan Hamzaoğlu, çabuk toparlanmalarını istedi. Devre arasında sadece 5 gün as futbolcularıyla çalışabilen Hamza Hamzaoğlu, kupa müsabakaları sayesinde yıldızlarını da dinlendirme imkânı buldu. Böylece takımın yıldızlarının sakatlanma riskinin önüne geçen başarılı antrenör, hafta sonu ligdeki Bursaspor maçına zinde bir ekip çıkarma hedefiyle hareket etti.

Cim Bom, stoper bakmayacak

Sezon başından bu yana stoper arayan G.Saray, Kamerun’un Afrika Kupası’ndan elenmesinin ardından bu arayışını rafa kaldırdı. Cim Bom’da defansın göbeğindeki en etkili isim olan Aurelien Chedjou, Fildişi Sahilleri’nin Kamerun’u yenmesiyle İstanbul’a dönmek zorunda kaldı. Yarın gelecek olan deneyimli savunmacı, pazartesi günü ligde oynanacak Bursaspor maçına yetişecek. Ancak Koray Günter-Hakan Balta ikilisinden memnun kalan Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’nun, öğrencisine kısa süreli izin vereceği belirtildi. 29 yaşındaki yıldız, Galatasaray’la bu sezon çıktığı mücadelelerde iki gol, iki asistlik performans sergiledi.

Kaynak: Zaman
Diğer Haberler
Galatasaray'da Süper Kupa ve Ali Koç'a gönderme!
Galatasaray'da ÖZEL görüşme!
Galatasaray'dan Christian Eriksen çıkarması!
Çılgın maç sona erdi: Real Madrid, City'yi penaltılarda devirdi!
TFF Başkanlığı'na bir aday daha!
Bu kez ağır favoriyiz! İşte yeni oranımız
Okan Buruk'tan Aurier'e teşekkür
Kimmich attı Bayern evinde turladı
Galatasaray'da Yunus Akgün bilmecesi
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.