''Hamza Hoca'nın da farkı bu''
29.01.2015
Spor yazarı Hakan Ünsal, Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası'nda Eskişehirspor'a yenilmesini değerlendirdi.

Hakan Ünsal, Hamza Hamzaoğlu'nun zor şartlara rağmen, görevden kaçmayarak farkını ortaya koyduğunu söylerken, performansı düşük futbolcuları da eleştirdi.

İşte Hakan Ünsal'ın yazısından öne çıkan noktalar...

Bu uyarılar alışkanlık olmaya başlarsa, artık kaderin olmaya başlar... Galatasaray, konsantresi zor kupa maçlarında, Diyarbakır'dan aldığı ciddi ikazı, avantaja çevirmeyi başarmıştı. Sarı kırmızılı takım, kupada eski görüntüsüne bürünürken, ligde başkalaşıyor. Eskişehir karşısındaki Galatasaray da, unutulmak istenen, eski günlerine atıfta bulunurcasına kötü oynayan bir takımdı. Çok şey yapmak isteyen ama hiçbir şey yapamayan bir takım olmak; Çok uğraşıyor gibi görünüp hiç sonuç alamamak, ancak ağa takılmış balık gibi çırpınan Galatasaray'ın ortaya çıkmasına sebep oldu.

GERÇEKLER ORTADA
Takımdaki oyuncuların, isimlerinin yazıldığı kağıda yansıyan kalitesi ile sahaya çıkanların zeminine yansıyan kaliteleri arasında, Prandelli ile Hamza Hoca arasındaki kadar fark var. Pandev aslında kupa oyuncusu, ama karşısında biraz dirençli bir defans görünce dağılıyor. Olcan, kaliteli ama sadece kağıt üzerinde kalmaya niyetli... Bruma, kapasiteli ve yetenekli ama bunları sadece kendi istediği maçlarda kullanmak istiyor. Tarık, özelliklerinin farkında olsa ve kullanmayı bilse kimseye forma vermez ama o şimdiden teslim bayrağını çekmiş. Formayı az bulan oyuncuların, bu tarz maçlarda ortaya koyacağı tavır önemlidir. Elbette as oyuncular devreye girince iş farklılaşacaktır ama 'forma verilmez, alınır' düşüncesine sahip olmamak, bir futbolcu için sonun başlangıcıdır. Galatasaray'da birkaç oyuncuya bakınca, seviye başlangıcı geçip, sonuca gelmiş şimdiden...

TRAFİK LAMBASI!
Galaatsaray için kupadaki durum trafik lambası gibi. Ligdeki oyun ve sonuçlar hep yeşil iken, kupada kırmızıda bekliyor. Galatasaray'daki mali durum Hamza Hoca'nın da elini bağlamış durumda. Uzun vadeli plan ve proje yapamamak, dahası değişim için gerekli hamlelerde bulunmak adına bile hareket alanı bulamamak en büyük sorun. Ama Hamza Hoca'nın da farkı bu olacak. Çünkü, herkesin kaçtığı, hesaplar yaptığı noktada o görevi hiç düşünmeden aldı.

Kaynak: Hürriyet
Diğer Haberler
Panathinaikos'ta Fatih Terim kararı!
Galatasaray bu sezon 27. kez direğe takıldı
Dries Mertens'ten mini resital!
Galatasaray'dan %159'luk kar
Galatasaray'dan yılın sürprizi: Sadio Mane!
Galatasaray'da Okan Buruk tarihe geçti!
Spor yazarlarından Galatasaray yorumları
Dursun Özbek'ten TFF seçimleriyle ilgili açıklama!
Derrick Köhn'den bu sezon bir ilk!
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.