"Bu Galatasaray’ın namusudur"
28.01.2015

Galatasaray’da önceki gün gündeme gelen ama kısa süre sonra kulüp tarafından yalanlanan Sportif A.Ş. hisselerinin yüzde 14’üne denk gelen ‘Altın Hisse’nin satımına ilişkin iddia camiada da geniş yankı buldu.

Kulüp üyeleri bu duruma bir hayli tepki gösterirken, eylül ayında divan kurulunda oybirliği ile reddedilen ve Ünal Aysal’ın istifasına kadar yol açan sürecin şu anki yönetim tarafından gündeme getirilmesi eleştirildi.

Milliyet’e konuşan Maliye eski Bakanı ve Galatasaray eski 2. Başkanı Işın Çelebi, “Bu Galatasaray’ın namusudur. Galatasaray’ın ruhuna, gelenek ve göreneklerine aykırı bir çalışma. Eylülde reddediliyor ama 3-5 ay sonra yine masaya getiriliyor” dedi.

Sportif A.Ş.’de Esas Sözleşme’de değişikliğe gitmeden A tipi hisselerin satılamayacağını belirten Çelebi, “Gerekli izinler ve 60 gün önceden ilan verilmesi şart. Ama bu bile değişiklik için yeterli değil. Genel kurul istemezse olmaz” yorumunu yaptı.

A tipi hisselerin satılmasının büyük riskler doğuracağını aktaran Çelebi, “Finans mühendisliği ciddi bir iştir. Aldım-sattım diye olmaz. A Tipi, imtiyazlı hisseler. Bunların elden çıkarılması ile imtiyaz hakkı yitirilebilir. Şu ortamda B veya C hisseleri satılabilir. Şu anki yönetim Ünal Aysal operasyonunu devam ettirmek istiyorlar. Galatasaray’ın hisseleri 400 liradan 19 liranın altına düştü. Fenerbahçe hisseleri ile başa baştı. Ama bugün Galatasaray hisseleri neredeyse 4’e 1 oranında. B hisseleri yüzde 68’den yeni satışla yüzde 55’e düşecek. Ancak birisi bu hisseleri topluyor. Nedense hiç yükselmiyor” diye konuştu.

Satıyoruz ama!

Milliyet, hisse satışıyla ilgili Galatasaray’ın yetkili isimlerine ulaştı. B grubu hisselerden yüzde 14’ünün satılacağını belirten sarı-kırmızılı bir yönetici, “Altın hisse deniliyor ama Galatasaray’ın elinde altın hisse yok. Ya A grubu ya da B... A grubu hisseleri yüzde 25 oranındadır ve kulübün elindedir. Bu kesinlikle devredilemez. B Grubu ise halka açık hisseler... Şu an yüzde 31.6 halkın elinde. Bu yeni satışla beraber yüzde 45 olacak. Bu rakam bir kişinin elinde toplansa dahi yönetimde temsil edilemiyor. Ayrıca Sportif AŞ’yi zarardan kurtarıp kâr yapması için yapılmış bir operasyon olmayacak” dedi.

Kaynak: Milliyet
Diğer Haberler
Bafetimbi Gomis'ten emeklilik açıklaması
Galatasaray'dan tepki!
A Milli Takım'da kaleci ve santrfor sorunu!
Okan Buruk'tan sakat oyuncular için açıklama!
Okan Buruk'tan şampiyonluk, Süper Kupa, transfer, hakem sözleri!
A Milli Takım'a eleştiri: "Büyük tehlike"
Rezan Epözdemir: "Fatih Portakal'a kızdım"
Okan Buruk'tan yabancı hakem sözleri!
Konyaspor'dan G.Saray açıklaması
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.