Taffarel ile dobra dobra!..
26.01.2015
Brezilya ve Galatasaray takımının kaleci antrenörlüğünü yapan Claudio Taffarel, görevden ayrılan iki İtalyan teknik adamı sarı kırmızılı oyuncuların kabullenemediğini söyledi. İtalyanları uyardığını da belirten Taffarel, "Galatasaray'ın Hamza Hamzaoğlu'na ihtiyacı vardı" derken, Atletico Madrid'in Türk yıldızı Arda Turan için ise "Arda, Türkiye'de koşmadan oynuyordu." yorumunda bulundu.

Claudio Taffarel'in Aksiyon Dergisi'ndeki röportajdan bazı bölümler:

1998'DEKİ FİNALDEN SONRA GALATASARAY'A TRANSFER OLDUNUZ. NEDEN GALATASARAY? VE SİZİ BU TRANSFER İÇİN İKNA EDEN ŞEY NEYDİ?

Sözleşmem bitmişti. Bir menajer böyle bir teklif olduğunu söyledi bana. Türkiye hakkında, Türk futbolu hakkında hiç bilgim yoktu. Arabistan gibi bir ülke sanıyordum burayı. Sonra teklif gelince eşimi İstanbul'a gönderdim. Galatasaray misafir etti. Yönetici Ali Dürüst vardı. Çok ilgilendi. Eşim şehri, Florya'yı beğendi. Beni ikna eden eşim oldu bu transfer için.

2000 UEFA FİNALİNDE HENRY'NİN KAFA VURUŞUNU KURTARDINIZ VE BU UNUTULMAZ BİR ANDI BİZLER İÇİN. YA SİZİN İÇİN?

1994 finalinde Massaro'nun penaltısını kurtardığım an da benim için unutulmaz bir olaydı. Aynen onun gibi Henry'nin kafa vuruşu da benim için unutulmaz bir an oldu. Hatta bir gol atmış gibi değerli bir olaydı o kurtarış. Şimdi bile sokakta taraftarlar beni gördüğünde sürekli o kurtarışı hatırlatıyor.

1998-2001 YILLARI ARASINDAKİ GALATASARAY TAKIMINI FARKLI KILAN UNSUR NEYDİ? BUGÜNKÜ TAKIM İLE KIYASLARSAK…

Ben o günle bugün arasında felsefenin değiştiğini düşünüyorum. Şu anda futbol farklı oynanıyor, farklı sebepler için oynanıyor. O dönemdeki oyuncularda daha çok oynama arzusu, kazanma arzusu, Galatasaray'ı büyütme arzusu vardı. Şimdi belki takım zaten büyük, gelmek istediği yere geldi diye düşünebilir bugünkü oyuncular. Ama yanlış anlaşılmak da istemem. Bugünkülere bir eleştiri değil bu. Aradaki fark bu. Şimdiki oyuncular başka nedenler için oynuyor. Dünyadaki futbol mantalitesi de değişti. O günkü ruhla bugünkü farklı. O günkü oyuncu grubu hem kendi kulübünü hem de Türk futbolunu yükseltme adına bir çalışma, bir gayret içindeydiler. O zamanlar Türk futbolunun da buna ihtiyacı vardı. Ve o gayretlerin sonunda UEFA Kupası geldi, Dünya üçüncülüğü yaşandı. Türkiye, bunların üzerine koyup gitmesi lazımdı ama bunu yapamadı Türk futbolu.

EVET YAPAMADIK BUNU…

Alt yapı için tesisler, imkânlar var. Geçenlerde Riva'daki Milli Takım tesislerini gördüm. Birçok ülkede böyle tesis yok. En büyük olabilme adına imkân var ama olmuyor.

NEDEN OLMUYOR?

Bunu anlamak zor. Milli takımın başında iyi de bir hoca var. Ama futbolcuların şunu düşünmesi lazım: 'Biz iyi takımız. Gidip İzlanda'ya yenilmememiz lazım'. Bunu birbirlerine söylemeleri lazım. Büyük olduklarının farkında olmaları gerekir.

HAGİ İLE KISA BİR SÜRE ÇALIŞTINIZ. SONRA FUTBOLA ARA VERDİNİZ VE 2011'DE TÜRKİYE'YE GERİ DÖNDÜNÜZ. BU NASIL OLDU?

Fatih Terim aradı. Kaleci antrenörlüğü teklifinde bulundu. Ben 'yapamam' dedim. Ama o ısrar etti. Onun ısrarlarıyla da buraya geldim.
Kaynak: Zaman
Diğer Haberler
Bafetimbi Gomis'ten emeklilik açıklaması
Galatasaray'dan tepki!
A Milli Takım'da kaleci ve santrfor sorunu!
Okan Buruk'tan sakat oyuncular için açıklama!
Okan Buruk'tan şampiyonluk, Süper Kupa, transfer, hakem sözleri!
A Milli Takım'a eleştiri: "Büyük tehlike"
Rezan Epözdemir: "Fatih Portakal'a kızdım"
Okan Buruk'tan yabancı hakem sözleri!
Konyaspor'dan G.Saray açıklaması
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.