Hamzaoğlu geldi, patladı!
18.12.2014
WEBASLAN - Hamza Hamzaoğlu’nun Galatasaray’a göreve gelmesi, sadece sarı-kırmızılı takımın gol sayılarında büyük bir artışa neden olmadı… Hamzaoğlu’nun gelişi ile Cesare Prandelli döneminde küstürülen ve formaya hasret kalan isimler de yeniden kendine geldi. Bu isimlerin başında ise geçtiğimiz sezon Galatasaray’a büyük umutlarla alınan Brezilyalı yıldız Alex Telles geliyor.

Brezilyalı oyuncu Alex Telles, sezona Cesare Prandelli önderliğinde başlayan Galatasaray’da, İtalyan hoca döneminde ligde bir türlü forma şansı bulamıyordu. Cesare Prandelli, yabancı sınırlamasının da etkisiyle Telles’i ikinci planda tutarken, daha çok Dzemaili’ye görev vermeyi tercih ediyordu. Telles, Prandelli döneminde Galatasaray formasıyla Spor Toto Süper Lig’de sadece 2 karşılaşmada süre alabilmiş ve İtalyan hoca sarı-kırmızılı takımdan ayrılana kadar sadece 180 dakika forma giyebilmişti.

TELLES’DE HAMZAOĞLU ETKİSİ

Hamza Hamzaoğlu’nun gelişi ise Alex Telles’in adeta yeniden doğmasına neden oldu. Hamzaoğlu kulübede göreve başladığı ilk maç olan Eskişehirspor karşılaşmasıyla birlikte Alex Telles’e tüm karşılaşmalarda 90’ar dakika şans verdi. Prandelli döneminde toplam lig ve Şampiyonlar Ligi’nde 501 dakika süre alan Brezilyalı sol bek, Hamzaoğlu’nun gelişiyle birlikte şimdiden 450 dakika süre almayı başardı.



ARTIK DAHA ÇOK OYUNA KATILIYOR

Alex Telles’in bu değişimi sahadaki oyununda da ortaya çıkarken, bu değişim sarı-kırmızılı takımın istatistiklerine de yansıyor. Alex Telles, Galatasaray’ın Spor Toto Süper Lig’de son olarak 5-0 kazandığı Torku Konyaspor mücadelesinde daha çok oyunun içinde bir görüntü sergiledi. Telles aynı zamanda Torku Konyaspor maçında sarı-kırmızılı takım adına topla en fazla buluşan (67 kez) 4. isim olurken, sambacı takımın başarılı pas sayısı en iyi 3. oyuncusu olmayı da başardı. Ligdeki T.Konya maçında Selçuk 73, Melo 56, Alex Telles ise 47 başarılı pas yaptı.

Kaynak: Webaslan.com
Diğer Haberler
Hollanda'da tarihi ceza: 18 puan silme!
Ergin Ataman'ın babası, son yolculuğuna uğurlandı
Vincenzo Montella için Napoli iddiası!
Galatasaray'ın gol umudu yine Icardi!
Rekor için sahadayız: Rakip Pendik!
Galatasaray'da Hakim Ziyech'in sözleşme gerçeği!
Erden Timur: "Hayalimize kavuşacağız"
İlkay Gündoğan bıktı: "Ayrılıyorum!"
Galatasaray'da seçim tarihi belli oldu
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.