G.Saray'ın yeni hocası, sözleri, kariyeri...
28.11.2014

Galatasaray'da Cesare Prandelli'den boşalan teknik direktör koltuğunaHamza Hamzaoğlu getirildi. Daha önce Galatasaray'da futbolculuk kariyeri de olan hamza Hamzoğlu, teknik direktör olarak adını gerçek anlamda Akhisar Belediyespor'da duyursa da, genç çalıştırıcının hocalık kariyeri ilginç dönüm noktalarına ve başarılara sahip...

SUSİÇ'İN YERİ ÇOK AYRI

Hamza Hamzaoğlu futbolu bırakmasının ardından ilk teknik direktörlük deneyimine 2004/2005 sezonunda Konyaspor'da başlar. O dönem Saffet Susiç'in yardımcılığına getirilen Hamza Hamzaoğlu, daha sonra yine Saffet Susiç'in yanında Rizespor ve Ankaraspor'da da yardımcılık görevlerini üstlendi.

İLK KEZ BİRİNCİ ADAM OLDU

Yaklaşık 3.5 yıllık yardımcı antrenörlük tecrübesinden sonra Hamzaoğlu ilk kez birinci adam olarak 2008/2009 sezonunda görev yapmaya başlar. Ekonomik olarak zor günler geçiren ve oyuncuların idmana bile çıkmak istemediği Malatyaspor'da 12 maçlık kariyerinde 3 galibiyet, 8 yenilgi ve 1 de beraberlik almayı başarır. Malatyaspor'da ekonomik sorunlar bir türlü çözülemeyince Hamzaoğlu sezon sonu gelmeden takımdan ayrılmak zorunda kaldı.

2009/2010 sezonunda Eyüpspor'u çalıştıran başarılı hoca, yeni takımıyla Play-Off finaline yükselmeyi başardı. Ancak finalde Tavşanlı Linyitspor'a kaybetmekten kurtulamadılar.

AKHİSAR'I BAŞTAN YARATTI

Daha sonra Denizlispor ile yarım sezona yakın geçiren Hamza Hamzaoğlu, 2010/2011 sezonuyla birlikte kariyerinin parladığı Akhisar Belediyespor'un başına geçer. Hamzaoğlu, göreve geldiğinde düşme hattına çok yakın olan takımını ligde tutmayı başarır. 2011/2012 sezonuyla birlikte ise Hamzaoğlu ve Akhisar Belediyespor adından söz ettirmeye başlar. 2011/2012 sezonunu kısıtlı imkanlara rağmen PTT 1. Lig'de zirvede bitiren yeşil-siyahlı ekip, Spor Toto Süper Lig'in yolunu tutar. Spor Toto Süper Lig'deki ilk sezonunda kimsenin şans vermediği Akhisar Belediyespor ligi 14. sırada bitirmeyi başardı. Ancak Hamzaaoğlu ve öğrencileri sadece ligde kalmayı başardıkları için değil, oynadıkları futbolla da herkesin takdirini kazandılar. 2013/2014 sezonunda da başarılı hoca ve Akhisar Belediyespor'un çıkışı devam eder. Göze hoş gelen, herkesin beğenisini kazanan futbollarıyla ligi 10. sırada bitirmeyi başarırlar.

Hamzaoğlu, Akhisar Belediyespor kariyerinde Spor Toto Süper Lig'de 68 karşılaşmaya çıkarken, 23 galibiyet, 28 yenilgi ve 17 beraberlik aldı.

VE FATİH TERİM'İN YARDIMCILIĞI

Akhisar Belediyespor'daki başarısı herkesin dikkatini çekerken, milli takımda yaşanan değişim Hamza Hamzaoğlu'nun da kariyerinde yeni bir yön çizer. Hamzaoğlu, milli takım teknik direktörlüğüne getirilen Fatih Terim'in sezonu bitmeden yardımcılığına getirilir. Aynı zamanda Akhisar Belediyespor'u da çalıştırmayı sürdüren Hamzaoğlu, sezonun sona ermesiyle birlikte Akhisar Belediyespor'dan ayrılır ve tamamen milli takım görevine devam eder.

''GALATASARAYLI HAMZA OLARAK KALMAK İSTİYORUM''

Daha önce verdiği röportajlarda çocukluğunda Fenerbahçeli olduğunu söyleyen Hamza Hamzaoğlu'nun 4 sezon futbolcu olarak görev yaptığı Galatasaray'a gelmesi, camiada ve taraftarlarda da büyük mutluluk yarattı. Hamza Hamzaaoğlu, Akhisar Belediyespor'un başındayken verdiği röportajlarda da Galatasaraylı Hamza olarak kalmak istediği için, sarı-kırmızılı takımdan ayrıldıktan sonra Fenerbahçe yerine İstanbulspor'a gittiğini söylemiş ve ''Hiçbir zaman fanatik olmadım ama Galatasaray bende çok iz bıraktı. Dört sene oynamama rağmen bugün herkes beni Galatasaraylı Hamza olarak hatırlıyor. Benim için önemli olan bu. Demek ki doğru şeyler yapmışım. Galatasaraylı olduğum için çok mutluyum'' ifadelerini kullanmıştı.

TAKTİĞİ DE GALATASARAY'A UYGUN! SNEIJDER'LİK...

Galatasaray'ın başına getirilen Hamza Hamzaoğlu, Akhisar Belediyespor'un başındayken Futbol Gelişim Dergisi'ne veridği röportajında, uygulamayı sevdiği sistemden de bahsetmişti. Sneijder'in kilit görevi gördüğü Galatasaray'a da çok uygun olan 4-2-3-1 sistemini sevdiğini belirten Hamzaoğlu, ''Ben, 4-2-3-1 sistemini tercih ediyorum. Bu sisteminin sahayı ekonomik kullanmak adına, daha iyi olduğunu düşünüyorum. Diğer sistemlerin hepsinde bir yerlerde bir boşluk kalıyor ve oyunculara eşit yüklenilmiyor. Bu göreceli bir kavram ancak 4-2-3-1 sistemiyle oyuncuların sahayı daha ekonomik parsellediğini ve alanları daha ekonomik bir şekilde kapatabildiğini düşünüyorum. O yüzden mümkün olduğunca bu sistemi oynatmaya çalışıyorum. Her şeyden önce malzeme yani elinizdeki oyuncu yapısı hangi sisteme uygunsa, onun üzerinde durmakta fayda var'' ifadelerini kullanmıştı.

''8-0' NORMAL SONUÇ''

Başarılı teknik adam geçtiğimiz yıl verdiği röportajların birinde Galatasaray'da çalışmanın kendisini çok mutlu edeceğini söylerken, dönemin en konuşulan maçlarından olan Galatasaray'ın Ankaragücü'nü 8-0 yendiği mücadele hakkında da şu ifadeleri kullanmıştı:

''Ankaragücü’ne karşı 8-0’lık sonuçla alınan şampiyonluk çok konuşuldu. O maçı düşünüyorum kafamda biz aslında o gün çok iyi goller attık. O, 8-0’a şike diyenler, kendileri aynı takımı 6-0 falan yendi o sene… Yani, şimdi 6 gol atılabiliyorsa, 8’de atılabilir. Bir de ligin son haftası iken, biz şampiyonluğa oynarken öbür takım her şeyini bitirmiş. Tatile çıkmanın hesaplarını almış, herkes uçak biletini ayarlamış bir dönemde idi. Bence normal alınmış bir sonuçtu. Ama bilemiyorum, varsa da bir şey herkesin günahı kendi boynuna.''

Hamza Hamzaoğlu'nun teknik direktörlük kariyeri

Konyaspor, Rizespor, Ankaraspor (Yardımcı antrenör)
2008/2009 Malatyaspor
2009/2010 Eyüpspor
2010/2011 Denizlispor
2010/2014 Akhisar Belediyespor
2014 Türkiye A Milli Futbol Takımı Yardımcı Antrenör

Kaynak: Webaslan.com
Diğer Haberler
Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'na psikolojik destek!
Adana Demirspor'da Nani krizi: Sözleşmesi feshediliyor!
Luka Modric'ten Real Madrid kararı!
Mauro Icardi'nin gol atamadığı sadece 3 takım var!
Galatasaray'da Okan Buruk'un gözü yeni rekorda!
Galatasaray, derbide kazandı!
Fatih Terim'den futbolcusu için doping açıklaması!
Galatasaray'da Wilfried Zaha unutuldu
Galatasaray'dan Fenerbahçe maçı sonrası paylaşım!
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.