İşte Prandelli'yi göndermenin maliyeti
27.11.2014

Galatasaray, İtalyan teknik adam Cesare Prandelli ile yollarını ayırdı. Alınan kötü sonuçların ardından Prandelli'ye veda eden sarı-kırmızılı yönetim önemli de bir külfetin altına girdi. 

Tüm bu gelişmelerin ışığında Galatasaray'da Teknik Direktör Cesare Prandelli'nin görevine son vermenin maliyeti belli oldu. Roberto Mancini'nin görevden ayrılmasının ardından sarı-kırmızılı takımın başına getirilen Prandelli, 2.3 milyon avro karşılığında 2 yıllık sözleşmenin altına imza atmıştı.

Galatasaray ile sözleşme imzalamasının ardından 1.1 milyon avroyu kasasına koyan İtalyan teknik adam, 1.2 milyon avroluk alacağı için de sezonun ikinci yarısını beklemeye başlamıştı. Galatasaray'ın Prandelli'nin görevine son vermesinin ardından İtalyan teknik adama ne kadar ödemek zorunda kalacağı da ortaya çıktı. İşte Sporx farkıyla o rakamlar ve tüm gelişmeler...

2.3 milyon avro üzerinden Galatasaray ile 2 yıllık sözleşme imzalayan İtalyan teknik adam, sarı-kırmızılı kulübün görevine son vermesinin ardından her iki seneyi de kapsayacak ve 2 yıl boyunca da takım çalıştırmayacak şekilde toplam 3.4 milyon avro alacak.

Prandelli, Galatasaray'dan ayrıldığı yılı takip eden sezon içerisinde bir takım çalıştırırsa ya da böyle bir serbestliği elinde bulundurmak isterse sarı-kırmızılı takımdan alacağı rakam sadece 1.2 milyon avro olacak.

5 MADDEDE PRANDELLI DETAYLARI:

* Prandelli'nin 2 yıllık sözleşmesi vardı.

* Prandelli'nin yıllık kazancı 2.3 milyona avroydu.

* Prandelli 1.5 yıl içerisinde başka bir takım çalıştırmayacağını teminat altına alırsa Galatasaray'ın kasasından çıkacak olan rakam 3.3 milyon avro olacak.

* Prandelli önümüzdeki sezon takım çalıştırma özgürlüğünü elinde tutmak isterse, sarı-kırmızılı kulüp İtalyan teknik adama sadece yarım sezondan kalan alacağı 1.2 milyon avroyu ödeyecek.

* Ali Dürüst'ün de açıkladığı üzere Prandelli'nin Galatasaray ile herhangi bir tazminat sözleşmesi bulunmuyor. Prandelli'nin Galatasaray'dan alacağı rakam 'göreve son verilme' eylemi üzerinden gerçekleşecek.

%%ANKET_267%%

Kaynak: Webaslan.com
Diğer Haberler
Bafetimbi Gomis'ten emeklilik açıklaması
Galatasaray'dan tepki!
A Milli Takım'da kaleci ve santrfor sorunu!
Okan Buruk'tan sakat oyuncular için açıklama!
Okan Buruk'tan şampiyonluk, Süper Kupa, transfer, hakem sözleri!
A Milli Takım'a eleştiri: "Büyük tehlike"
Rezan Epözdemir: "Fatih Portakal'a kızdım"
Okan Buruk'tan yabancı hakem sözleri!
Konyaspor'dan G.Saray açıklaması
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.