İlkay: "Galatasaray ile büyüdüm"
23.11.2014

Borussia Dortmund takımının Türk asıllı yıldızı İlkay Gündoğan, TRT1 Stadyum programında Ersin Düzen ve Hakan Ünsal’a önemli açıklamalar yaptı.

Türk milli takımını neden seçmediğine ilk kez açıklık getiren İlkay, çocukluğundan beri Galatasaray’a sempati duyduğunu itiraf etti.

İşte Gündoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar…

GALATASARAY’IN BAŞARILARIYLA BÜYÜDÜM

Galatasaray’ın 2000 yılında Avrupa’daki başarılarıyla büyüdüm. Onları takip ettim, sempatim vardı. Profesyonel olduktan sonra artık takip etmek daha zor oldu.

TÜRKİYE’DEN BENİ KİMSE ARAMADI

Ben Almanya'da doğdum, Almanya’da büyüdüm, futbola burada başladım. İlk oynadığım milli takım Almanya U-18 oldu. O zaman 17 yaşımdaydım. Türk milli takımının burada yetkilileri vardı ama kimse beni arayıp, sormadı. Türkiye’den beni ilk kez Almanya U-20’de oynadığım zaman aradılar. Milli takım için değil, seçmeler için çağırdılar. Ama benim Almanya A takımında oynamam için arada fark kalmamıştı. Löw beni çağırdığında kararımı vermiştim. Mesela Nuri Ağabeyi (Şahin) 16 yaşında çağırmışlardı. Türkiye ile başladı ve devam etti.

TÜRKİYE’DE FUTBOL OYNAMAK ÇOK ZOR

Süper Lig’de İstanbul derbilerini takip ediyorum. Maçlar buradaki gibi değil, çok gergin geçiyor. En az 1 kırmızı kart oluyor. İnsanlar çok duygusal, seyirciler çok fanatik. Türkiye’de futbol oynamak çok zor.

REAL MADRID’TEN TEKLİF ALDIM

Real Madrid teklif yaptı ama kulübüm vermek istemedi. 2 sene daha sözleşmem vardı. Sakatlığım da planları bozdu. 14 ay oynayamadım. Şimdi bu süreyi başarılarla doldurmak istiyorum. Yurt dışı benim için her zaman bir hedef. Bir gün buradan ayrılırsam, İspanya veya İngiltere’de büyük takımlarda oynamak isterim.

SAKAT OLMASAM BREZİLYA’DAYDIM

Sakat olmasaydım Dünya Kupası’nda olacaktım. Löw, ilk 11’de oynatacaktı. Aramız çok iyi, bu şekilde planlamıştı. Bu hayali gerçekleştiremediğim için üzgünüm ama önümde Euro 2016 var. Sonra da kariyerime Dünya Kupası eklemek istiyorum.

KİMSE PENALTIYI ATMAK İSTEMEDİ

Bayern ile oynadığımız Şampiyonlar Ligi finalinde hocamız penaltıyı Marco Reus'un atmasını istedi. Takımın penaltıcısı Reus ve Lewandovski olmasına rağmen kimse topu almak istemedi. Ben de ‘tamam verin bana ben atayım bari’ dedim. Kariyerimin en önemli maçıydı ama kaybettik. Bu sezon da hedefimiz final oynamak.

PARASI OLMAYAN BİLE MAÇA GİDİYOR

Almanya’da insanlar maça gitmek için haftanın 5 günü çalışır, para toplar. Çok parası olmayan bile maça gider. En büyük eğlence futbol. Burada herkes bunun bir oyun olduğunu biliyor. 90 dakika bittikten sonra herkes sakinleşebiliyor ve kaybetsek de kazansak da herkes nasıl davranacağını biliyor.

ARDA İLE HALI SAHA MAÇI YAPTIK

Türkiye’ye zaman zaman gidiyorum, memleketim Balıkesir’de anneannem ve dedemi ziyaret ediyorum. Yazın Çeşme’ye tatile gittim. Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Emre Belözoğlu ile tanıştım. Emre Ağabey ile ara sıra konuşuyoruz. Arda Turan ile İstanbul’da bir kere halı saha maçı yapmıştık. Arda Ağabeyin takımı yenmişti, Hamit ve Halil Ağabey var, onlarla da görüşüyorum.

Kaynak: Webaslan.com
Diğer Haberler
Şenes Erzik'ten Fenerbahçe sözleri: "Çekilme yok"
Serge Aurier'de hedef maç belli oldu!
Konyaspor'dan G.Saray açıklaması
Okan Buruk: "Efe Akman kalsın"
Barış Alper limitleri zorluyor, rekorlar geliyor
Okan Buruk'tan sakat oyuncular için açıklama!
Galatasaray'da Vinicius kararı!
Galatasaray transferi noktalıyor: Berkay Yılmaz
Fiorentina, Zaniolo için pole pozisyonunda
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.