Hamit'ten 4. yıldız itirafı!
01.11.2014

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Hamit Altıntop, kulübün aylık resmi dergisine ilginç bir röportaj verdi.

Geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlığın bir tane olduğunu söyleyen Hamit, "Geçen sezon yalnızca bir tane sakatlık yaşadım ve ağır bir sakatlıktı. Tedavi süresince önlem almamız gereken şeyler de oldu. Geçen sezon sakatlığımı atlatıp takıma döndükten sonra hoca görev vermedi. Basın tarafından bu süreç de çok doğru yansıtılmadı. Sanki devamlı olarak farklı sakatlıklar yaşayan, problemli bir futbolcuymuşum gibi bir algı çıktı oraya." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE EMEK, YETENEK VAR AMA..."

Almanya ve İspanya'da forma giydikten sonra bu iki ülke futbolu ile Türk futbolunu da kıyaslayan tecrübeli oyuncu, "Sistem konusunda inanılmaz bir dengesizlik var. Üzülerek söylüyorum ama futbola dair bilmediğimiz konularda çok rahat konuşabiliyoruz. Sadece konuşmakla kalmıyor, insanları da yönlendiriyoruz. Belli bir anlayış doğrultusunda hareket edilmiyor. Ben de çok iyi biliyorum demiyorum, zaten bu yüzden çıkıp her konu hakkında da konuşmuyorum. Almanya'da tecrübe aktarımı, yaklaşım ve düzen oturmuş durumda. Neyi ne zaman nerede yapacaklarını çok iyi biliyorlar ve o yüzden bu durumdalar.

Türkiye'de de emek var, yetenek var, insanların iyi niyeti var ama maalesef sistemde çok önemli eksiklikler de var. Türkiye'de futbolcular çok emek veriyorlar ama başarı gelmeyince çok üzülüyorlar, depresyona kadar giden durumlar da var. Futbolu gerçekten seven ve bilen ağabeylerimizin bilinçli bir şekilde sahaya inmeleri gerekiyor. Gençlerimizin buna ihtiyacı var. Mesela Almanya'da bir hoca olmak için çok büyük fedakarlıklar yapmanız gerekiyor. Çok önemli bir formasyona girip, önemli bir fakülteden mezun olmuş kadar okuyorsunuz. Türkiye'de maalesef kolaya kaçılıyor. Futbolda herkes koşup mücadele ediyor ama yaptıklarınızı kolektif bir şekilde yapmıyorsanız çok değerli olmuyor, başarı da gelmiyor." ifadelerini kullandı.

"SELÇUK MU, SNEIJDER Mİ FARK ETMEYECEK"

Türk futboluna dair en büyük hayalini de açıklayan Hamit, "Benim hayalim, benim vizyonum öyle bir sistem olacak ki sahada Hamit mi Selçuk mu Melo mu Sneijder mi fark etmeyecek. Çok kolay değil, çalışmak ve araştırmak lazım. Sistemi bulup çalıştırmak lazım. Bu ruh haliyle olmaz." şeklinde konuştu.

"DÖRDÜNCÜ YILDIZ YERİNE SİSTEM"

Dördüncü yıldız hedefinin baskı yaratıp yaratmadığı sorulan Hamit Altıntop, "O rekabetin olması çok güzel. Rekabeti de belli bir sistem içinde uygulamalıyız. Taviz vermemek önemli diye düşünüyorum. Dördüncü yıldızı çok mu istiyorum? Evet, tarihte bunu kazanan sporcular arasında yer almak ve Galatasaray tarihine bunu armağan etmeyi çok istiyorum. Ama bana dördüncü yıldız mı yoksa uzun yıllar işleyecek bir sistem mi diye sorarsanız, ben başarı getirecek sistemi tercih ederim. O zaman birkaç sene geç takabilirsiniz dördüncü yıldızı ama 5. ve hatta 6. yıldızı herkesten önce takarsınız" dedi.

Röportajın tamamı Galatasaray Dergisi'nde...


Kaynak: Webaslan.com
Diğer Haberler
Galatasaray'da Wilfried Zaha ilk 11'e göz kırpıyor
Süper Lig'de 33. hafta programı açıklandı
Fiorentina, Zaniolo için pole pozisyonunda
Kulüpler Birliği'nden yabancı hakem kararı!
Galatasaray'ın "joker"i Barış Alper, "dalya"ya hazırlanıyor
Okan Buruk: "Efe Akman kalsın"
Okan Buruk'tan şampiyonluk, Süper Kupa, transfer, hakem sözleri!
Thomas Tuchel açıkladı: "Boey oynamayacak"
Osman Şenher: "Toplumu futbol ile kutuplaştırıyorlar"
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.