Melo neden istemedi? Cevabı...
01.11.2014

Wesley Sneijder’in Kasımpaşa maçında yedek kalışına giden süreci iyi anlayabilmek için kongre sonrası Florya’da yaşananlar kadar eski defterleri açmakta da yarar var.

NTV SPOR'un haberine göre; krizin tohumları Dünya Kupası’ndan önce dönemin başkanı Ünal Aysal ile Wesley Sneijder arasındaki görüşmede ekildi. Aysal’ın bu görüşmada Hollandalı yıldıza zam sözü ve üç yıllık daha sözleşme önerdiği, hatta aralarında bunu protokole bağladıkları biliniyor. Ancak Aysal ne bu vaadini ne de o gün verdiği bir başka sözü tuttu. Sneijder’e bu görüşmede “Gelecek sezon bu takımın kaptanı olacaksın. Bunu yeni gelecek teknik direktöre de kabul ettireceğim" dedi.

Ancak Aysal sözleşmeyle ilgili vaadini tutamadığı gibi Prandelli de kaptanlıkla ilgili adımda beklemediği bir vetoyla karşılaştı. Aysal’ın “Sneijder kaptan olsun” talebini aldıktan sonra bunu takımda en eskiden tanıdığı isimlerden Melo ile paylaştı. Ancak Brezilyalı “Türkiye’nin ortamında yerli bir futbolcunun kaptan olması daha doğru. Selçuk devam etsin” görüşü ile Prandelli de ikna oldu. O dönemden medyaya “Birinci kaptanımız Selçuk, ikinci kaptanımız Hakan. Sneijder, Dünya Kupası’ndan gelince onunla da durumu değerlendireceğiz” açıklamasını yaptı.

Sneijder, Dünya Kupası’ndan döndükten sonra Prandelli’ye gidip kendisine başkanın verdiği kaptanlık sözünün akıbetini sordu. Ama aldığı yanıt “Bir Türk oyuncunun kaptan olması daha iyi” şeklindeydi. Ve Sneijder ikinci kaptan olarak açıklandı.

Diğer Haberler
Hollanda'da tarihi ceza: 18 puan silme!
Ergin Ataman'ın babası, son yolculuğuna uğurlandı
Vincenzo Montella için Napoli iddiası!
Galatasaray'ın gol umudu yine Icardi!
Rekor için sahadayız: Rakip Pendik!
Galatasaray'da Hakim Ziyech'in sözleşme gerçeği!
Erden Timur: "Hayalimize kavuşacağız"
İlkay Gündoğan bıktı: "Ayrılıyorum!"
Galatasaray'da seçim tarihi belli oldu
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.