Ümit Karan'dan Cesare'ye öneri!
01.11.2014

Galatasaray'ın eski futbolcularından Ümit Karan, Türkiye Gazetesi'ndeki köşesinde Kasımpaşa maçı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Karan, "Çıkmadık candan ‘Umut’ kesilmez! başlıklı" yazısında Cesare Prandelli'nin TT Arena'da 3 forvet bile oynatabileceğini kaydetti.

İşte Ümit Karan'ın yazısı...

Galatasaray’daki yönetim değişikliği anlaşılan Prandelli’yi de etkilemiş. İtalyan teknik adam bir önceki maçtan, yani Başakşehir karşısındaki 11’den sadece 4 oyuncuyu sahaya sürerek, “Değişime ben de ayak uydurmalıyım” diye düşünmüş belli ki.

Bu hava değişimi dün gece işe yaradı ama böyle devam eder mi; bence zor!

Prandelli’nin Sabri ve Sneijder tercihleri çok garip.

Hem Sabri’yi kadro dışı bırakıyorsun, hem de yeni yönetimin baskısıyla affediyor ve aylar sonra ilk 11’de sahaya sürüyorsun. Sabri’yi kadroya yazdığın an bütün futbolcular, “Bizim daha önceki hocamız kimdi?” diye sormayacak mı? Sneijder’i yedek oturtmak ise başka bir facia.
Prandelli’nin bu değişimlerinin fazla bir artısı olmadı. Sistem, şablon, oyun kurgusu neredeyse aynı. Zaten aksinin olması da
beklenemez.

Oyunun ilk 45 dakikalık bölümünde Galatasaray’da bir tedirginlik hakimdi. Özellikle yenilen golde üst üste verilen geri paslar ve Semih’in Muslera’nın ısrarına rağmen topu almak için çizgiye doğru açılmaması, özgüven eksikliğini açık biçimde ortaya çıkardı.

Galatasaray ikinci yarıya hayli istekli girdi. Skor olarak geriye düşmüş olmanın verdiği tepkiyle birlikte yaklaşık 15 dakika kadar Kasımpaşa kalesinde büyük baskı kurdu. Bu dakikalarda Burak’ın attığı gol bence ofsayttı.

90’da Umut Bulut’un attığı gol ise bana “Çıkmadık candan umut kesilmez” atasözünü hatırlattı. Ayrıca Galatasaray’ın çift forvetle oynaması gerektiğini de ortaya çıkardı.

Hatta Prandelli’nin özellikle evinde oynadığı bazı maçlarda 3 forveti denemesi gerekir.

Bu arada aylardır A2 dışında maç oynamayan ve affedilir affedilmez ilk 11’de sahaya çıkan Sabri bana göre harika bir maç çıkardı.

Kaynak: Türkiye
Diğer Haberler
Galatasaray, 8 tarihi rekor için geri sayımda
Galatasaray'dan orta sahaya Arjantinli 10 numara
Süper Lig'de 33. haftanın hakemleri belli oldu
Ndombele için bütün kapılar kapalı
Hangi takımımız UEFA'dan ne kadar para kazandı?
Galatasaray'da dikkat çeken davet
Galatasaray, Real Madrid'in kaptanını istiyor
Galatasaray'dan Davinson Sanchez'e şartlı izin!
Galatasaray'dan 75 milyon euro'luk hesap
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.