Nasıl tur atlarız
23.10.2014

Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz Galatasaray, D Grubu'ndaki oynadığı üç maçta galibiyet çıkaramazken, topladığı tek puanla son 16 şansını büyük riske attı.

Sarı kırmızılılar, gruptaki ilk maçında Anderlecht'i ağırlamış ve beraberliği son dakikalarda Burak Yılmaz'ın ayağından gelen golle kurtarmıştı. Akabinde Londra deplasmanına giden Cimbom, Arsenal'e fazla direnemeyerek sahadan 4-1'lik mağlubiyetle ayrıldı.

Çarşamba gecesi oynanan gruptaki üçüncü maçında ise Türk Telekom Arena'da Borussia Dortmund'a da farklı yenilen Aslan, işini zora soktu. İlk üç maç sonunda bir puan toplayarak grupta averajla son sıraya oturan Prandelli'nin talabeleri gruptan çıkabilmek adına küçük çapta bir mucizeye ihtiyacı duyuyor.

İlk sırada bulunan Dortmund, 3'te 3 yaparak gruptan çıkmayı büyük oranda garantilerken, ikinci sıradaki Arsenal ise 6 puanda bulunuyor. Galatasaray ile aynı puanı paylaşan Anderlecht, temsilcimizden daha iyi bir averaja sahip olduğundan üçüncü sıraya yerleşmiş durumda.

Galatasaray'ın gruptan çıkması için Anderlecht ve Arsenal maçlarında mutlak 3 puana ihtiyacı var. Bu süreçte İngiliz temsilcisinin ise 3'te 0 çekmesi gerekiyor. Dortmund'un Arsenal ve Anderlecht maçlarını kazanması, temsilcimizin ekmeğine yağ sürerken; Galatasaray'ın tek şansı Anderlecht'in Arsenal'e çelme takması olacak.

Dortmund ve Arsenal deplasmanlarına konuk olacak Anderlecht, Galatasaray'ı ise Belçika'da konuk edecek. İngiltere ve Almanya'dan puanla dönmesi beklenmeyen Besnik Hasi'nin talebelerinin UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edebilmesi adına tek yolu Galatasaray'a kaybetmemekten geçiyor.

Kaynak: Webaslan.com
Diğer Haberler
Osman Şenher: "Toplumu futbol ile kutuplaştırıyorlar"
A Milli Takım'a eleştiri: "Büyük tehlike"
Okan Buruk'tan yabancı hakem sözleri!
Süper Lig'de haftanın hakemleri açıklandı
Dursun Özbek: "Sponsorluk bekliyorum"
Potada dev derbi zamanı: Fenerbahçe - Galatasaray
Süper Lig'de 33. hafta programı açıklandı
Galatasaray'ın "joker"i Barış Alper, "dalya"ya hazırlanıyor
Galatasaray transferi noktalıyor: Berkay Yılmaz
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.