Arena'da futbol rezilliği...
22.10.2014

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu üçüncü maçında sahasında Borussia Dortmund'u ağırladı.

TT Arena'da oynanan maçta işler hiçbir şekilde istediğimiz gibi gitmedi. Maçın ilk yarısında adeta yokları oynayan takım 90 dakika sonunda sahadan 4-0 yenik ayrıldı.

Dortmund'un gollerini 6 ve 18. dakikalarda Pierre Aubameyang ile 41. dakikada Marco Reus ve 83. dakikada Adrian Ramos kaydetti.

Bu sonuçla Galatasaray grupta 1 puanla son sırada kaldı. Dortmund ise puanını 9 yaptı ve liderliğini sürdürdü.

MAÇIN GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN!

ANLAMSIZ KADRO DIŞI

Sarı-kırmızılı ekipte Olcan Adın, Bruma ve Veysel Sarı, Borussia Dortmund maçının 18 kişilik kadrosuna alınmadı.

Ligde 2-1 kazanılan Fenerbahçe derbisine ilk 11'de başlayan Olcan Adın ile Veysel Sarı, bu kez Prandelli'nin tercihleri arasında yer almazken, Bruma'nın forma hayalleri bu maçta da karşılığını bulmadı.

Sarı-kırmızılı ekibin bu sezon ligde oynadığı Bursaspor, Eskişehirspor ve Balıkesirspor maçlarına ilk 11'de başlayan Portekizli oyuncu, ardından bu kulvardaki son 3 maçta süre alamazken, Şampiyonlar Ligi'ndeki Anderlecht ile Arsenal maçlarında ise oyuna sonradan dahil olmuştu.

Öte yandan, Fenerbahçe derbisine ilk 11'de başlayan isimlerden Blerim Dzemaili ise Borussia Dortmund maçının yedekleri arasında yer aldı.

AYSAL VEDA ETTİ

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, başkanlık görevindeki son maçında Borussia Dortmund karşısında takımı yalnız bırakmadı ve tribündeki yerini aldı.

Sarı-kırmızılı kulüpte 2011'de göreve gelen ve 25 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurulda başkanlığa aday olmayan Aysal, Galatasaray Futbol Takımı'nı son kez başkanlık koltuğunda takip etti.

Sarı-kırmızılı ekibin ligde 26 Ekim Pazar günü İstanbul Başakşehir ile yapacağı maçta, kulübün yeni başkanı belirlenmiş olacak.

İLK YARIDA İŞ BİTTİ

Maçın henüz 6. dakikasında sol kanattan süratle topu taşıyan Reus ceza alanı içerisindeki Aubameyang'ı gördü. Semih'in yetişemediği top başarılı golcünün önüne geldi ve tek vuruşla golü attı.

Dakikalar 17'yi gösterirken Selçuk'un ceza alanındaki kafa vuruşu Piszczek'in kolundan dönmesine karşın maçın hakemi tarafından penaltı olarak değerlendirilmedi. Pozisyonun sonrasında ise atağa kalkan Dortmund yine Aubameyang'ın ayağından 2. golü buldu. Bu golde de Chedjou'nun büyük hatası vardı.

İlk yarının sonlarına doğru Dortmund'un Alman yıldızı Marco Reus sahneye çıktı. Ceza alanı dışından, yaklaşık 30 metreden müthiş bir şut çıkarak Reus öne çıkmış olan Muslera'yı üzerinden avladı. Golden sonra sahadaki kötü futbola tepki gösteren Galatasaray taraftarı Reus'u alkışladı.

83. dakikada Dortmund'un Türk asıllı futbolcusu İlkay Gündoğan ceza alanına doğru topla süzüldü. Yay üzerine gelmeden önce Dzemaili'yi çalımladı ardından Adrian Ramos'u gördü. Ramos'un şutunda top ağlarımızla buluştu: 4-0

Maçın devam eden dakikalarında Dortmund kalesinde gol tehlikesi yaratacak ciddi bir şut ya da pozisyon bulamadık ve 90 dakika 4-0 Dortmund üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR

8. dakikada Borussia Dortmund farkı 2'ye çıkardı. Piszczek'in sağdan yaptığı ortada, altıpas önünde uygun durumda topla buluşan Aubameyang, yine tek vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-2.

24. dakikada Mkhitaryan'ın ara pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Kagawa'nın şutunda, kaleci Muslera topa sahip oldu.

26. dakikada Sneijder'in soldan kullandığı korner atışında, ceza sahasında Melo'nun kafasından seken topa arka direkte Burak Yılmaz'ın yapmak istediği vuruş istediği gibi olmadı ve meşin yuvarlak auta çıktı.

28. dakikada Selçuk İnan'ın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Burak Yılmaz, ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kaldı. Burak Yılmaz, şutunu çekeceği sırada geriden gelen savunma oyuncusunun dokunduğu top kornere gitti.

31. dakikada soldan ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kalan Mkhitaryan, dar açıda olduğu için orta yapmayı tercih etti. Ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Aubameyang'ın sert şutunda, önce yan direğe ardından da çizgide bulunan Semih Kaya'nın topuğuna çarpan meşin yuvarlak oyun alanına döndü.

41. dakikada Borussia Dortmund 3. golünü attı. Topla birlikte sağ çaprazdan ilerleyen Reus, ceza sahası dışından attığı sert şutla meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturdu: 0-3.

53. dakikada Selçuk İnan'ın ceza sahası dışından sert şutunda, top az farkla yandan auta çıktı.

59. dakikada Mkhitaryan'ın ortasında, savunmadan seken topu ceza sahasının sol çaprazında kontrol eden Reus'un vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

60. dakikada savunmada Semih Kaya'nın kaptırdığı top sonrası Reus'un ceza sahası dışında yerden yaptığı vuruşta, kaleci Muslera meşin yuvarlağa sahip oldu.

66. dakikada ceza yayı içinde topu alan Kagawa'nın açısını düzelttikten sonra yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı çıktı.

72. dakikada Reus'un pasıyla ceza sahasında topla buluşan Mkhitaryan'ın yerden şutunda, top kaleci Muslera'da kaldı.

79. dakikada Dzemaili'nin pasıyla sağdan ceza sahasına giren Yasin Öztekin'in çaprazdan uygun durumda attığı şutta, kaleye paralel giden top taca çıktı.

83. dakikada İlkay Gündoğan'ın ara pasında ceza sahasında topu kontrol eden Ramos, müsait durumda yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı: 0-4.

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Antonio Mateu Lahoz, Pau Cebrian Devis, Roberto Diaz Perez Del Palomar (İspanya)

Galatasaray: Muslera, Tarık Çamdal, Chedjou, Semih Kaya, Telles (Dk. 62 Yasin Öztekin), Melo, Hamit Altıntop (Dk. 61 Dzemaili), Sneijder, Selçuk İnan, Pandev (Dk. 78 Emre Çolak), Burak Yılmaz

Borussia Dortmund: Weidenfeller, Piszczek, Subotic, Hummels (Dk. 69 İlkay Gündoğan), Sokratis, Mkhitaryan, Bender (Dk. 55 Ginter), Kehl, Reus, Kagawa (Dk. 82 Ramos), Aubameyang

Goller: Dk. 6 ve 18 Aubameyang, Dk. 41 Reus, Dk. 83 Ramos (Borussia Dortmund)

Sarı kartlar: Dk. 25 Sneijder, Dk. 68 Semih Kaya (Galatasaray)

Kaynak: Webaslan ve AA
Diğer Haberler
Galatasaray'ın Adana kafilesinde sürpriz eksik
Arda Turan: "Galatasaray'ı çalıştırmak hayalim"
Galatasaray, Adana Demirspor'la 40. randevuya çıkıyor
Adana Demirspor'un yıldızları, Galatasaray maçında yok!
Fernando Muslera, milli takımdan emekli oldu
Basketbolda hafta Galatasaray maçıyla başlayacak
Galatasaray'ın gözü Klaassen'de
Alanyaspor'dan Mehmet Büyükekşi'ye destek açıklaması
A Milli Takım'ın Galler ve İzlanda maçları programı belli oldu!
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.