Cesare katılmadı! Pin ve Hamit...
21.10.2014

Galatasaray antrenörü  Gabriele Pin ve Hamit Altıntop, Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Borussia Dortmund ile oynanacak kritik maç öncesi basın toplantısı düzenledi.. Galatasaray teknik direktörü Cesare Prandelli ise soğuk algınlığı nedeniyle basın toplantısına katılmadı.

GALATASARAY - DORTMUND MAÇINA GİTMEK İSTER MİSİN?

Gabriele Pin: "Prandelli'nin selamlarını iletiyorum. Hastalığı nedeniyle gelemedi. Tedbir amaçlı biraz dinleniyor. İdmanlarda kendisi yer alacak. Umarım kısa zamanda iyileşir."

"ADIM ADIM İLERLEME"

"Bizim için çok önemli bir maç. Sadece Türkiye'de değil, Avrupa basınında da önem taşıyan bir maç. Ligde çok önemli bir galibiyet alarak geliyoruz. Bu galibiyet de bizi özgüven olarak yukarıya çıkarabilir. Adım adım gelişme göstererek ilerlemek istiyoruz. Umarım yarın da iyi geçer maçımız."

GABRIELE PIN, PRANDELLI NEDEN YOK, AÇIKLIYOR!



HAMİT: "3 PUAN ALIRIZ, GÜCÜMÜZ VAR"

Hamit: "Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk iki maç sonuçları bizin için iyi değildi. Hedefimiz turu atlamak. Hedefimiz buysa gelecek iki maçta da puanlar almamız gerekiyor. Yarın iyi bir başlangıç yaparız inşallah. İlk 3 puanımızı alırız. O gücümüz var. Tabi ki eksiklerimiz var. Ama onların da nedenleri var. Özgüven olarak da bir seviyeden geliyoruz. Yarın da devam ettirriz inşallah."

PIN: "ARSENAL MAÇINDAN BİR ŞEYLER ÖĞRENDİK"

Gabriele Pin: "Arsenal maçı bizim için çok önemli bir dönüm noktasıydı. O maçtan bir şeyler öğrendik. Sistem önemli olabilir bir takımda. Ama daha önemli olan bir şey varsa o da takımın mentalitesi. Taktiksel anlamda daha iyi takım ve hocalar görebilirsiniz. Burada her gün çalışarak gelişme gösteriyoruz. Her gün daha da birbirini tanıyan bir gruba sahibiz. Üstüne kata kata gelişmeleri izleyeceğiz."

Gabriele Pin: "Son maçlarda sistemler denedik. Fenerbahçe 10 kişi kaldığında 4-3-2-1 oynamaya başladık. Bu maçtan maça değişiyor. Bu rakibin de kondüsyonuna, taktiklerine göre değişebilir. Bu sistemleri denemeye devam edeceğiz. Takıma denge getirdiğini düşünüyoruz. Çünkü takım da bunlara alıştı."

HAMİT: "FORMAYI ALDIĞIMDA BIRAKMAYACAĞIM"

Hamit Altıntop: "Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğime inanıyorum. Hiç bir idmanı kaçırmadım. Sonra küçük bir nüksetme oldu. Takımdan sadece iki hafta ayrı kaldım. Hoca tercihini başka futbolculardan ana kullandı. Son maçlarda oyuna dahil oldum. Ben oynamak istiyorum. Formayı aldığımda da bırakmayacağıma inanıyorum. İsteğim takıma yardımcı olmak bunu da burada konuşarak değil de sahada oynayarak yapmak istiyorum."



HAMİT: "BU MAÇ BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Hamit Altıntop: "Evet, Dortmund benim için özel bir maç olacak. Schalke ile derbide çok iyi bir başlangıç yapmıştım Bundesliga. 2003'ten bu yana çok şeyler değişti. Dortmund'un oyun tarzı, hocaları, futbolcuları daha farklı. Daha farklı yerdeler. Alman takımına karşı oynamamız benim için çok önemli; bir Alman-Türk olarak. Oradaki vatandaşlarımızı da sevindirmek istiyoruz. Hedefimiz belli, son iki senede tur atlamıştık bu sene de atlamak istiyoruz. Bunun için yarınki maç çok çok önemli."

HAMİT: "O MAÇ İNANILMAZ BÜYÜK BİR KAZAYDI"

Hamit Altıntop: "Biz ligde hemen hemen istediğimiz puanlar aldık. En önemlisi bu. Balıkesir'de inanılmaz büyük bir kaza geçirdik. Orada yenilmek bize yakışmadı. Ama futbolda böyle şeyler oluyor. Bir şeyin altını çizmek istiyorum. Yeni bir hoca için, bunu kendim de yaşadım; yeni bir lige, kültüre gelmek, inanıyorum ki hocamız Türkiye Ligi'ni İspanya gibi Almanya gibi tanmıyordu. Bu süreci kapatmak zaman alıyor. Bazı şeylerde oynama sürevi getiriyor. Sneijder var, herkes tanıyor. Diğer oyuncuları ben dahil kaç kişi tanıyordur? İster istemez süreç alıyor. Eleştirilere hak veriyorum ama bir yol aldığımız ortada olan bir şey. Buna da saygı göstermek lazım.

2009/2010 Bayern Münih'e yeni hoca gelmişti. Louis van Gaal. Çok kötü başlamıştık. Hatırladığım kadarıyla o sene Prandelli'ye karşı da oynamıştık. Sezon sonunda şampiyon olduk, Şampiyonlar Ligi finali oynadık. Çok iyi başlamasak da çok iyi sonuçlandırabiliriz."



PIN: "DORTMUND RAKİBİNE BİLE PRESTİJ VERİYOR"

Gabriele Pin: "Dortmund'a karşı oynamak, Avrupa'da son iki üç senede yenilik getiren takıma karşı oynamak önemli bir motivasyon olabilir. Dortmund rakibine bile prestij veren bir takım. O kadar önemli işlere imza attı. Biz önemli bir skor elde etmek istiyoruz. Umarız bizim için iyi olur."

HAMİT: "ŞAMPİYONLAR LİGİ MÜZİĞİNDEN SONRA..."

Hamit Altıntop: "Bizim temelimiz Türkiye Ligi. Burada başarılı olamazsak Şampiyonlar Ligi'ne katılamayız. Bir gerçek var. Bunu futbol içinde olduğum sürece hatırlatacağım. Oradaki kalite daha yüksek. Bu da Alman takımının kalitesini gösteriyor. Onlar bir adım önde olduğu için favori oluyorlar. Kendimize inanıyoruz bunu da sahada göstereceğiz inşallah. Ben çok ümitliyim. Allah'ın izniyle de taraftarımızla da Şampiyonlar Ligi müziğinden sonra çok güzel bir futbol izleyeceğiz.

 Sahada olup olmayacağımı bilmiyorum. İnşallah olurum. Olmasam da takımım kazansın. Dışarıdan üzülmeyeyim."

Kaynak: Webaslan.com
Diğer Haberler
Galatasaray'da 'yeni transfer' Ziyech
Avusturya basınında Türkiye yorumu
PFDK sevkleri açıklandı!
A Milli Takım'a eleştiri: "Büyük tehlike"
Galatasaray'da Vinicius kararı!
Galatasaray'da başarının sırrı belli oldu!
Avusturya'da Mehmet Büyükekşi'ye tepki!
Galatasaray'ın final ayı
A Milli Takım'da kaleci ve santrfor sorunu!
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.