Erdem: "Sneijder bir Hagi değil..."
20.10.2014

Galatasaray'ın efsane oyuncularından Arif ErdemFenerbahçe maçında attığı iki golle yıldızlaşan Wesley Sneijder'le 2000 takımının efsane kadrosunun lideri olan Gheorghe Hagi'yi karşılaştırdı.

TrtSpor'da katıldığı programda sıcak açıklamalarda bulunan Erdem, Hagi'yle unutulmaz maç anılarından da bahsetti. İşte Arif Erdem'in Hagi açıklamaları:

"Futbolculuğu nasıl 10 numaraysa kişiiliği de 10 numaraydı. Tek sıkıntısı şuydu eğer ona tahahhüt edilen günde parası gelmemişse burnu hemen kızarırdı. Zaten biz bakardık ki burnu kızarmış yanınan yaklaşmazdık o gün. Ama haklı adam evinden barkından memleketinden çıkmış gelmiş buraya. Bizim gibi değil. Bize "Sen yabancı değilsin bizim evladımızsın" derlerdi. Eyvah derdik burun kızarmış Hagi'ye bugün bulaşmayalım derdik. Ama çok kişilikli karakterli bir oyuncudur. Taşıdığı forma gibi 10 numara bir insandır."

"HAGI'NİN PRES ZORUNLULUĞU YOKTU..."

"Bizim için topsuz alanda mücadele etmemeye tolerans tanıdığımız tek kişidir. Çünkü ona topu verdiğimiz zaman bizim nefes almamızı sağlardı. Biz 9 kişi pres yapıyorsak Hagi'ye pres yaptırmazdık. Hagi'nin o ayrıcağılı vardı. O da yapıyordu yeri geldiğinde ama onu toleranslı görürdük. Çünkü Hagim o açığı topla gideriyordu. Topu ona verdiğimiz zaman 1-2 dakika dinlenirdik. Bizim nefes almamızı sağlardı. Ya da adrese teslim bir pas atardı. Seni direk gol pozisyonuna sokardı. Futbolculuyla tartışmamızın anlamı omayan, Avrupa'da bir çok kulüpte oynamış bir isim. Ama bizdeki başarıları, arkadaşlığı başka bir yerde yaşadığını sanmıyorum."

"SNEIJDER BİR HAGI DEĞİL"

Sneijder'in Galatasaray'da Hagi'den doğan boşluğu doldurabileceğini düşünmediğini belirten Arif Erdem; "Sneijder hakikaten iyi bir futbolcu ama o kalitede değil. Benim Sneijder'le ilgili yorumum hep aydıydı. Ekip futbolcusu değil. Fenerbahçe maçında 70-80 dakika piyasada yoktu. Ama çıktı maçı kazandırdı. Kaliteli ayak ama bir Hagi eder mi bence etmez. Bu benim kişisel görüşüm. Hagi'de liderlik vasıfları oldukça fazlaydı. Benim kişisel futbol görüşümde Sneijder sahada gözükmez bir kez ortaya çıkar maçı kazandırır. Hagi 90 dakika görünür birden fazla gol atar asist yapar.

"ARİF SEN GİT SEVİN..."

"Bir Trabzonspor maçını hatırlıyorum frikik atacak. Bana "Aro sen git sevin." dedi. O kadar kendine güveniyordu yani. Direk çatala bıraktı. Hiç unutmam bir Samsunspor maçıydı. Hagi yedekteydi arkada ısınıyordu. Bir korner atıyoruz. Samsun'un kalecisi Göksel vardı. Hagi arkadan kaleciye "Ben birazdan giriyor sana gol atıyor" dedi. Hagi oyuna girdi ilk buluşmasında sağdan topu onüne aldı. Sol ayağıyla bir vurdu çatala. Sonra Göksel'e gitti. "Ben sana demedim mi" dedi. Kaleci mesleğe lanet etti. Hagi böyle kaliteliydi. Bir de onda kazanma hırsı vardı kaybetmeye tahammül edemezdi. Sneijder dünya starı ama Hagi'nin zamanında futbolcular daha takıma bağlıydı. Bugün de bakında Sneijder Galatasaray'ı taşıyan isim. Bu durum günün futbol anlayışına göre de gelişmiş olabilir. Hagi başkaydı..."

İŞTE ARİF ERDEM'İN HAGI VE SNEIJDER SÖZLERİ

Kaynak: Webaslan.com
Diğer Haberler
Hakemlerin kayıt korkusu!
Avusturya'da Mehmet Büyükekşi'ye tepki!
Galatasaray Çağdaş Faktoring, yarı finalde!
Süper Lig'de 33. hafta programı açıklandı
Galatasaray'ın final ayı
Serge Aurier'de hedef maç belli oldu!
Fiorentina'dan Zaniolo hamlesi!
Konyaspor'dan G.Saray açıklaması
Galatasaray'da 'yeni transfer' Ziyech
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.