Hayallerimiz mosmor!
01.10.2014

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. hafta mücadelesinde Emirates Stadı'nda Arsena ile karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Arsenal 4-1 kazandı.

Rakip takımın gollerini 21'inci, 30'uncu ve 52. dakikalarda Dany Welbeck ve 41'de Alexis Sanchez kaydetti. Galatasaray'ın tek golü 61'de penaltıdan Burak Yılmaz kaydetti. Arsenal'da Szczesny 60. dakikada Burak Yılmaz'ı düşürerek kırmızı kart gördü.

Galatasaray bu skorla birlikte 1 puanda kaldı. Arsenal grupta ilk 3 puanını aldı.

SELÇUK YOK, SNEIJDER KAPTAN

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda deplasmanda Arsenal ile karşılaşan Galatasaray'da, takım kaptanı Selçuk İnan maça saatler kala kadrodan çıkarılırken, yerine Yekta Kurtuluş forma giydi. "Devler Ligi"nde son üç sezonda Galatasaray'ın oynadığı 19 maçta da ilk onbirde sahaya çıkan Selçuk İnan, sürpriz bir kararla 18 kişilik kadrodan çıkarılırken, İtalyan teknik adam bu futbolcunun yerine Yekta'ya şans verdi. Selçuk İnan'ın yokluğunda Wesley Sneijder, sarı-kırmızılı takımın kaptanı olarak sahaya çıktı.

TARAFTAR EMIRATES'TE

Arsenal ile Galatasaray arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu maçında sarı-kırmızılı taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı. Karşılaşmanın oynandığı Emirates Stadı'nda kendilerine ayrılan 3 bin kişilik bölümü dolduran Galatasaraylı futbolseverler, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi.

423 GÜN SONRA...

Arsenal Kulübü'nün evsahipliğinde her yıl 4 takımın katılımıyla düzenlenen Emirates Kupası'nda geçen yıl mücadele eden ve kupayı kazanan Galatasaray, 423 gün sonra yeniden aynı statta maça çıktı. Arsenal ve Galatasaray'ın yanı sıra Porto ve Napoli takımlarının da yer aldığı kupada, sarı-kırmızılı ekip ilk maçında Porto'yu Melo'nun golüyle 1-0, ikinci maçında ise Drogba'nın golleriyle Arsenal'ı 2-1 mağlup ederek, kupayı müzesine götürmüştü.

TELLES TEHLİKE YARATTI

Galatasaray'ın ilk tehlikeli hücumu Alex Telles ile geldi. Dzemaili ile muhteşem paslaşan Brezilyalı yıldızın ceza sahası içinden çıkardığı şut az farkla auta çıktı. Arsenal'ın ilk bölümlerde organize ataklarla tehlikeli hücumlara kalktığı görüldü. Eskikleri bulunan Londra temsilcisi Chamberlain, Mesut ve Welbeck ile kalemizde tehlikeli ataklar yapmaya çalıştılar.

KONTROL RAKİPTE

Önde basan ve kıs paslarla Galatasaray savunmasındaki boşlukları değerlendirmeye çalışan Wenger'in takımı, golü bulmakta gecikmedi. 22 dakikada savunmanın arkasına çok rahat sarkan Dany Welbeck, son vuruşuyla Muslera'yı çaresiz bıraktı: 1-0

MORALLER BOZULDU

Gole kadar irili ufaklı ataklar yapan ve hücumda agresif olan Galatasaray, golden sonra kontrolü iyice rakibe kaptırdı. Topu eline geçirmekte zorlanan sarı-kırmızılılar, kalesinde de pozisyonlar verdi. 30. dakikada Arsenal Sanchez ve Welbeck ile pozisyonları kalelerinde gördüler. Sahada durdurulamayan isim Welbeck idi. Manchester United'dan transer edilen oyuncu hem atletik hem de fizik olarak savunmaya üstün geldi. İngiliz golcü kalemize 2. golü 30. dakikada bıraktı: 2-0. Galatasaray soyunma odalarına 3-0 geride gitti.

WELBECK'İ DURDURAMADIK

İkinci devreye Hamit Altıntop hamlesiyle başladı Prandelli. İlk devrede kötü bir görüntü sergileyen Yekta kenara gelirken sarı-kırmızılılar 4-4-2 sistemine geçti. Bu değişikliğin olumlu yansımaları görülse de, ilk 3 gole benzer bir şekilde savunma arkasına atılan topta 4. golü yedi Galatasaray. Welbeck 52. dakikada skoru 4-0 getirdi.

ARSENAL 10 KİŞİ

Dördüncü golü yiyen Galatasaray'da umutlar tükense de, 60'ta umut ışığı olabilecek bir pozisyon yaşandı. Arsenal savunması arkasına atılan topta Burak Yılmaz hareketlendi. Szczesny Burak Yılmazı düşündü. Hakem Rocchi penaltı noktasına giderken Arsenal kalecisine de kırmızı kart gösterdi. Burak Yılmaz 61. dakiakda penaltıdan topu ağlara gönderdi: 4-1

SON HAMLELER

Galatasaray'da Arsenal 10 kişi kaldıktan sonra Prandelli son değişiklilkerini yaptı. Pandev ve Veysel oyundan alınıp yerlerine Bruma ve Umut Bulut girdi. Rakibin 10 kişi kalmasıyla Galatasaray daha atak oynamaya başladı. 73. dakikada Sneijder'in ceza sahasından şutu az farkla dışarı çıktı. Bruma hareketliliği ile Arsenal savunmasına rahat vermedi. Sneijder'in ön tarafta oynaması hücum zenginliğini artırdı. Galatasaray'da ilk devre sonunda yapılan değişiklikler olumlu sonuç verse de skoru değiştirmek için artık çok geçti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

5. dakikada sol taraftan topu taşıyan Welbeck'in ceza alanına girer girmez yaptığı vuruşta, kademeye giren Telles meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

10. dakikada Dzemaili'nin pasıyla hareketlenen Telles'in ceza alanının sol çaprazından yaptığı vuruşta, top auta gitti.

22. dakikada Arsenal aradığı golü buldu. Sanchez'in pasında ceza alanında topla buluşan Welbeck, meşin yuvarlağı kaleci Muslera'nın yanından ağlara gönderdi: 1-0

29. dakikada Mesut Özil ile verkaç yaparak ceza alanına giren Sanchez'in yerden vuruşunda, top az farkla auta çıktı.

İlk golün sahibi Welbeck, 30 dakikada bir kez daha sahneye çıkarak durumu 2-0 yaptı. Galatasaraylı Cedjou'nun kafayla geriye sektirdiği topu kontrol eden Welbeck, ceza alanına girer girmez Melo'ya rağmen vuruşunu yaptı ve takımını iki farklı üstünlüğe taşıdı.

32. dakikada sarı kırmızılı savunmanın uzaklaştırmakta zorlandığı top ceza alanında Welbeck'in önünde kaldı. Bu futbolcunun yerden vuruşunda kaleci Muslera, topu kontrol etti.

34. dakikada Galatasaray Pandev ile gole yaklaştı. Dzemaili'nin pasında ceza alanında topla buluşan Pandev'in vuruşunda, kaleci Szczesny meşin yuvarlağı kontrol etti.

41. dakikada Arsenal farkı üçe çıkardı. Mesut Özil'in pasıyla ceza alanına giren Sanchez, Chedjou'dan sıyrılır sıyrılmaz yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-0

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

52. dakikada sağ taraftan gelişen Arsenal atağında, Oxlade-Chamberlain topu Welbeck'e aktardı. Savunmanın arkasına sarkan İngiliz futbolcu, kaleci Muslera'nın üzerinden topu ağlara göndererek üçleme (hat trick) yaptı: 4-0.
60. dakikada Arsenal kalecisi Szczesny, Pandev'in pasıyla ceza alanında gole giden Burak Yılmaz'ı düşürünce İtalyan hakem Gianluca Rocchi penaltı noktasını gösterdi ve kaleci Szczesny'i kırmızı kart göstererek oyundan attı. Karardan üç dakika sonra penaltıyı atan Burak Yılmaz, topu ağlara göndererek skoru 4-1'e getirdi.
69. dakikada kaleyi karşıdan gören pozisyonda Dzemaili'nin vuruşunda, top kaleci Ospina'da kaldı.
74. dakikada Burak'ın pasıyla topla buluşan Sneijder uzaktan kaleyi yokladı. Bu futbolcunun yerden şutunda top az farkla yandan auta gitti.
80. dakikada Umut Bulut'un ceza alanına yaptığı ortaya iyi yükselen Burak Yılmaz'ın vuruşunda, kaleci Ospina topu son anda çeldi.
90. dakikada gelişen Arsenal atağında kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Cazorla'nın aşırtma vuruşunda, boş kaleye giden topu Semih son anda uzaklaştırdı.

Stat: Emirates
Hakemler: Gianluca Rocchi, Gianluca Cariolato, Alessandro Giallatini (İtalya)
Arsenal: Szczesny, Chambers, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Flamini, Cazorla, Oxlade-Chamberlain (Dk. 67 Rosicky), Mesut Özil (Dk. 76 Wilshere), Sanchez (Dk. 62 Ospina), Welbeck
Galatasaray: Muslera, Semih, Melo, Chedjou, Veysel (Dk. 68 Umut), Yekta (Dk. 46 Hamit), Sneijder, Dzemaili, Telles, Burak, Pandev (Dk. 68 Bruma)
Goller: Dk. 22, 30 ve 52 Welbeck, Dk. 41 Sanchez (Arsenal), Dk. 63 Burak Yılmaz (penaltıdan) (Galatasaray)
Kırmızı kart: Dk. 60 Szczesny (Arsenal)
Sarı kartlar: Dk. 34 Melo, Dk. 44 Dzemaili (Galatasaray), Dk. 45 Flamini (Arsenal)

Kaynak: Webaslan.com
Diğer Haberler
Ndombele için bütün kapılar kapalı
Çağdaş Atan, Kayserispor'a tazminat ödeyecek!
Felipe Melo, kuşları kudurttu!
Galatasaray'dan açıklama; imzalar atılıyor
Kerem Aktürkoğlu seferberliği
Hangi takımımız UEFA'dan ne kadar para kazandı?
Süper Lig'de 33. haftanın hakemleri belli oldu
Icardi krallığı değil şampiyonluğu düşünüyor!
Galatasaray'dan Liverpool'un yıldızına kanca: Listede 1 numara!
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.