Özgörkey gerçekleri
01.10.2014

Galatasaray Kulübü’nde 25 Ekim’de yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul öncesi hareketli saatler yaşanıyor. Başkan Ünal Aysal’ın, Londra yolculuğu öncesi başkan adaylığı için Cemal Özgörkey’in ismini gündeme getirmesi heyecan yarattı.

Aday olmayacağını tekrarlayan Aysal, gazetecilerin seçimle ilgili soruları üzerine, “Size iyi bir haber vereyim. Bu sabah öğrendiğime göre Cemal Özgörkey kardeşimiz başkanlık için hazırlanıyor. 15-20 gün içinde hazırlıklarını başlatmıştı. Tamamlamış, büyük ihtimalle bugün (dün) o da adaylığını açıklayacak ve benim de desteğime sahip olacak. Bir Galatasaray başkan adayı karşınıza çıkmış oldu. Hayırlısı olsun. Cemal Özgörkey diğer adaylar kadar Galatasaray’a hizmet etmiş iyi bir iş adamıdır. Hesabını kitabını yapmış, Galatasaray’ı yönetebilecek her türlü güce ve tecrübeye sahip bir kişi. Herkesten önce ben kendisine başarılar diliyorum” dedi.

Ünal Aysal’ın önceki gece telefonla aradığı Cemal Özgörkey’e başkanlığa adaylığını koyması için teklifte bulunduğu ortaya çıktı.

DÜRÜST YOK 

Aysal, “Başkanlık sana yakışır. Adaylığını açıkla, tam destek vereceğim” ifadelerini kullandı. Cemal Özgörkey ise başkan adaylarının yarın 18.00’e kadar listelerini Divan Başkanlığı’na vermek zorunda olduklarını hatırlatarak bu öneriye mesafeli yaklaştı.

Aysal’a teşekkür eden Özgörkey’in, “Başkanlık koltuğu her Galatasaraylı’nın hayalidir ancak önümüzde çok kısıtlı bir süre var. Bu iş yangından mal kaçırır gibi olmaz. Çok donanımlı bir şekilde aday olmak gerekir.

Bu kısıtlı sürede kurullarla birlikte 48 kişilik listeyi oluşturmak kolay değil” diyerek, adaylık teklifini geri çevirdiği aktarıldı. Bu arada Cemal Özgörkey’in listesine gireceği savunulan Ali Dürüst bu iddiayı yalanladı.

"BENİ ARADI"

Başkan Ünal Aysal, Londra’ya indikten sonra Cemal Özgörkey’le ilgili bir açıklama daha yaptı. Aysal, “Ben artık sadece bir seçmenim. Cemal Özgörkey sabah beni aradı ve başkanlıkla ilgili bir tasarrufunun olduğunu söyledi. Ben de olumlu karşıladım. Kongrede birden fazla aday olması Galatasaray için olumlu bir durum” dedi.

"SÖZLEŞMESİ AYSAL İLE DEĞİL"

Başkan adaylığını resmen açıklayan tek isim olan Alp Yalman, Radyospor’a konuştu.  G.Saray’da kriz ortamı olduğunu söyleyen Yalman, Ünal Aysal’ın adayı Cemal Özgörkey için “G.Saray’a yakışan bir isim” derken “Ünal’ın takdiri” diye yorumladı. Yalman, Prandelli’nin “Ünal Aysal benim için G.Saray’dır” sözünün hatırlatılması üzerine, “Neden böyle söylediğini bilmiyorum ama Prandelli’nin mukavelesi Ünal Aysal’la değil, G.Saray’la” diyerek sert bir mesaj verdi.

ÖZTÜRK, OCAK'TA ISRARLI 

Adnan Öztürk, seçimin Ocak ayına ertelenmesinin çok daha faydalı olacağını söyledi. Mali ve seçimli genel kurulun Ocak ayında yapılması gerektiğini kaydeden Öztürk, “Çağrımı yineliyorum. Ocak ayında bir mali genel kurul ve seçimli genel kurul organize etmemiz şarttır. Bu süre, herkese çalışmak ve akıl üretmek için yeterli olacaktır. Daha önce 2 yıl başkan yardımcılığı yapmış, sorunları sürekli takip eden bir üye olarak, böylesi bir seçim ortamı ve sonuçlarının, camiaya yarardan çok zarar getireceği inancındayım” dedi.

Kaynak: Milliyet
Diğer Haberler
Galatasaray'da Vinicius kararı!
Bir makineye dönüştü: Barış Alper Yılmaz
Galatasaray'dan tepki!
Konyaspor'dan G.Saray açıklaması
Hakemlerin kayıt korkusu!
A Milli Takım'da kaleci ve santrfor sorunu!
Okan Buruk'un Ziyech planı
A Milli Takım'a eleştiri: "Büyük tehlike"
Serge Aurier'de hedef maç belli oldu!
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.