Herkes ister BİZ ALIRIZ!
02.09.2014

Galatasaray, uzun süredir kulübü Eskişehirspor ile görüşmelerde bulunduğu Tarık Çamdal için yaz transfer döneminin sonunda anlaşma sağladı. Transferin ardından, genç yeteneğin kariyerinde oldukça ilginç noktalar ortaya çıktı.

Beşiktaş'ın da bir süre gündeminde yer alan 23 yaşındaki oyuncunun, Almanya'da 1860 Münih forması giyerken siyah-beyazlı kulübün kapısından döndüğü ifade edildi. Gelecek vadeden futbolcunun, henüz 16 yaşındayken katıldığı bir turnuvada kendisini izleyen Beşiktaş scoutları tarafından beğenildiği, ancak ailesinin onayı çıkmayınca Almanya'da kaldığı kaydedildi.

İlerleyen yıllarda Eskişehirspor'da top koşturmaya başlayan Tarık Çamdal, bu kulüpte parlarken; Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un radarına girdi. Tarık'ın adresi sarı-kırmızılılar oldu. Transferin gözdesini yakından tanıyalım...

ALMANYA'DA SOL KANAT EĞİTİMİ ALDI

Defansın solunda oynayan sağ ayaklı oyuncuların yeni temsilcilerinden biri olan Tarık, TFF'nın resmi dergisi Tam Saha'nın 2013 Aralık sayısına verdiği röportajda, bu becerisini 1860 Münih'te aldığı eğitime bağlamakta... Sol ayağının gelişmesi için 3 sezon boyunca sol kanatta forma giydiğini belirten milli isim, "Ben sağ ayaklı olduğum halde üç sezon sol kanatta oynatıldım. Bunu sol ayağımı da sağ gibi kullanabilmem için yaptılar. Bugün sol kanatta rahatlıkla oynuyorsam bunu 1860 Münih'teki eğitimime borçluyum" şeklinde yorum yaptı.

TÜRKİYE'YE ÜMİT KARAN GETİRDİ

2011 yılında Türkiye'ye transfer olma sürecinde Ümit Karan'ın büyük payı olduğunu vurgulayan 1991 doğumlu yıldız adayı,o dönemi, "1860 Münih'le yaz kampındayken Ümit Karan beni aradı ve 'Kardeşim Eskişehirspor'a gelir misin?' diye sordu. Ben de 'Bonservis bedelimi öderseniz elbette gelirim. Çünkü artık futbol oynamak istiyorum' karşılığını verdim. Münih'e gelip ailemle görüştüler ve transferim gerçekleşti" diye anlattı.

DEFANSIN SOLUNA MONTE EDEN İSİM SAĞLAM

Almanya'da hücumun kanatlarında oynamasına rağmen, Türkiye'de önce sağ bek olarak görev aldığını, sonrasında Ertuğrul Sağlam'ın kendisini defansın soluna kaydırdığını kaydeden yeni aslan, "Ertuğrul Hoca, "Sol bek oynar mısın?" diye sorunca, Almanya'da sol açık oynadığımı ve o kanatta tecrübem olduğunu söyledim. Beni 60. dakikada oyuna aldı. Allah'a şükür çok iyi bir maç çıkarınca sonraki hazırlık maçlarında da bana sol bekte şans tanıdı. Bugün burada olmamdaki en büyük pay Ertuğrul Hocaya aittir" ifadelerini kullandı.

ERKAN ZENGİN 'AĞABEY'İ, GÖKHAN GÖNÜL VE DEDE İDOLÜ

Öte yandan Eskişehirspor'dan takım arkadaşı Erkan Zengin ile çok iyi anlaştığını ve 29 yaşındaki oyuncunun, Türkiye'ye adaptasyon sürecinde kendisine çok yardımcı olduğunu söyleyen Tarık, kendisine idol olarak ise Fenerbahçe'den Gökhan Gönül ile birlikte Eskişehirspor'da forma rekabetine girdiği ve geçtiğimiz sezon futbolu bırakan Dede'yi gördüğünü belirtti.

Kaynak: Webaslan.com
Diğer Haberler
İlkay Gündoğan bıktı: "Ayrılıyorum!"
Galatasaray'da imzalar atıldı! Özbek'ten Ali Koç'a gönderme
Galatasaray'da imza sırası Okan Buruk'ta
Süper Lig'de küme düşen ilk takım belli oldu!
Galatasaray'ın gol umudu yine Icardi!
Hollanda'da tarihi ceza: 18 puan silme!
Sevilla'da Marcao kararı!
"Menajer ödemeleri" için uyarı!
Rekor için sahadayız: Rakip Pendik!
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.