Kadınlarda lig ve kupa fikstürü
20.08.2014

Türkiye Kadınlar Birinci Basketbol Ligi 2014-15 sezonu Kura Çekimi Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan ve TBF TV’den de naklen yayınlanan kura çekimine, TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, TBF Eğitim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Uzun, TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, TBF yetkilileri ve TKBL’de mücadele eden takımların temsilcileri katıldılar.

Kura törenine Abdullah Gül Üniversitesi Başkanı Ömer Yağmur, Adana Aski Asbaşkanı Sedat Sözlü, Beşiktaş Basketbol Direktörü Yiğiter Uluğ, Botaş Genel Menajeri Abdullah Kutlu, Canik Belediye Başkan Yardımcısı İlker Çağlarırmak, Edirne Belediyesi Edirnespor Genel Menajeri Sanem Helvacıköylü, Fenerbahçe Altyapı Sorumlusu Tuğba Kılınç, Galatasaray Odeabank Genel Menajeri Müge Erdem, Hatay BŞB Genel Menajeri Nurettin Bilmez İstanbul Üniversitesi BGD Genel Koordinatörü Murat Tümer, Mersin BŞB Genel Menajeri Melahat Aydın, Orduspor Genel Koordinatörü Genel Koordinatörü Alper Durur, Orman Gençlik Şube Sorumlusu Akın Alemdar katıldı.

Julide Sonat TKBL Kura Cekimi 2014-15

Açılış konuşmasını yapan TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, Türkiye'de kadın basketbolunun bugün bulunduğu noktaya büyük emekler sonucunda geldiğinin altını çizdi: "Bu yıl 34. kez deplasmanlı Türkiye Kadınlar 1. Basketbol Ligi’ne adım atacağız. Bu oldukça heyecan verici. Bugün bulunduğumuz noktaya mücadelelerle dolu 34 sene sonunda geldik. Bugüne kadar hep beraber hareket ettiğimiz tüm kulüplerimize bu yoldaki emekleri için teşekkür ediyoruz. Umuyorum ki Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi layık olduğu değeri daha fazla hak ederek alacaktır.

"Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalarla Türkiye’nin kadın basketbolunda nasıl organizasyon düzenleyebileceğini, nasıl değer yaratabileceğini tırnaklarımızla kazıyarak gördük. Federasyonumuz da kadın basketboluna Cumhurbaşkanlığı Kupası, Türkiye Kupası gibi organizasyonların yanı sıra uluslararası organizasyonlarla da destek oluyor. Kadın basketbolunun bu sezon kamuoyunun ve sponsorların daha fazla ilgisini çekeceğini umuyorum.

"Aramıza yeni katılan kulüplere hoş geldiniz diyorum. Aramızdan ayrılan kulüpleri, umuyoruz ki tekrar aramızda görürüz. Hepinize bol şans, sağlıklı, sıhhatli, keyifli ve fair-play ruhuna sahip bir lig sezonu diliyorum.

Jülide Sonat’ın ardından kürsüye çıkan TBF Yönetim Kurulu Üyesi ve Sağlık Kurulu Başkanı Kamil Uzun altyapı faaliyetlerinde kulüplere düşen rolü hatırlattı: “Başarılı bir sezon diliyorum. Oyuncularımızın yeterli başarıyı ve başarıyı göstermesini temenni ediyorum. Altyapı ile ilgili çalışmalarımız kulüplerde bitiyor. Yeterli oyuncu yetiştirebilmek için kulüplerimizin itina göstermesi gerekiyor. Bu açıdan kulüplerimizin elinden geleni yapacağına inanıyorum. Hepinize fair-play ruhu içinde, sağlıklı ve keyifli bir lig diliyorum.”

TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, geçtiğimiz sezon EuroLeague Kadınlar ve TKBL’de yaşanan gelişmenin ardından bu sene her kulübe benzer başarılar dilediğini, bol kazançlı bir sezon temenni ettiğini dile getirdi.

TKBL 2014-15 sezonunda ilk hafta eşleşmeleri şöyle gerçekleşti:

Orduspor-Osmaniye Gençlik
Beşiktaş-Galatasaray Odeabank
Abdullah Gül Üniversitesi-Botaş
Canik Belediye-Hatay BŞB
Orman Gençlik-Mersin BŞB
Adana Aski-Edirne Belediyesi Edirnespor
Fenerbahçe-İstanbul Üniversitesi BGD

Kadınlar Türkiye Kupası Fikstürü Çekildi

TKBL 2014-15 Sezonu Kura Töreni’nin ardından Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Kadınlar Türkiye Kupası Kura Töreni gerçekleşti.

Gemlik, Yalova ve Çanakkale’de oynanacak olan Türkiye Kupası maçları, üç grupta gerçekleşecek.

Türkiye Kupası grupları ve grup maçlarının oynanacakları şehirler şu şekilde:

A Grubu - Çanakkale
Edirne Belediyesi Edirnespor
Beşiktaş
Adana ASKİ
Abdullah Gül Üniversitesi

B Grubu - Yalova
Orduspor
Canik Belediyesi
Botaş
Orman Gençlik

C Grubu – Gemlik
Osmaniye Gençlik
Mersin BŞB
İstanbul Üniversitesi BGD
Hatay BŞB

Kaynak: TBF
Diğer Haberler
Okan Buruk: "Efe Akman kalsın"
Galatasaray'ın final ayı
Okan Buruk'tan transfer açıklaması!
Galatasaray'ın "joker"i Barış Alper, "dalya"ya hazırlanıyor
Osman Şenher: "Toplumu futbol ile kutuplaştırıyorlar"
Barış Alper limitleri zorluyor, rekorlar geliyor
Konyaspor'dan G.Saray açıklaması
Galatasaray'da Wilfried Zaha ilk 11'e göz kırpıyor
Potada dev derbi zamanı: Fenerbahçe - Galatasaray
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.