İnce eleyip sık dokuyor
01.08.2014

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli ezber bozmaya devam ediyor. İstanbul, Avusturya ve Macaristan’da sarı-kırmızılı takımın başında toplam 24 antrenmana çıkan İtalyan teknik adamın, çalışmalardan önce oyuncularına 1-3 saat arasında teorik olarak taktik dersleri verdiği ve daha sonra sahaya çıkıldığı belirlendi. Teorik derslerin antrenman süresine dahil edilmediği ve bu nedenle teknik kadro ve futbolcuların mesaisinin saatlerce sürdüğü kaydedildi.

Türk futbolcuların taktik konusundaki eksikliği hakkında da bilgi sahibi olan Prandelli’nin konuya tamamen eğitimci gibi yaklaşarak, “Gerekirse 3 defa, 5 defa anlatırım. Ben bundan sıkılmam. Çünkü işim bu” dediği ifade edildi. Deneyimli teknik direktörün, taktik konusundaki detaylı analizleri sırasında en ince detaylara kadar indiği öğrenildi. Örneğin Selçuk’un savunmadan topu alırken Semih ya da Hakan Balta’dan gelen pasa göre ayrı ayrı nasıl pozisyon alacağı veya oyunu nasıl açacağı konusunda bütün takıma bilgiler aktarıldığı vurgulandı.

Ciddiyetle takip ettiler

Galatasaray’ın başına geçtiği günden bu yana takımla ve personelle kurduğu sıcak ve samimi ilişki ile kendini kabul ettiren Prandelli’nin taktik içerikli eğitiminin oyuncular tarafından büyük bir ciddiyetle takip edildiği aktarıldı.

Sarı-kırmızılı oyuncuların teorik derslere gösterdikleri uyum nedeniyle yeni sezonda saha içi disiplinin de üst düzeyde olması bekleniyor.

Kaynak: Milliyet
Diğer Haberler
A Milli Takım'ın Galler ve İzlanda maçları programı belli oldu!
Galatasaray'da Adana Demirspor hazırlıkları
Galatasaray'da kart alarmı!
Şenes Erzik: "TFF ile UEFA ve FIFA'nın ilişkileri son derece sağlam"
Okan Buruk'tan flaş paylaşım!
Galatasaray'ın gözü rekorda
Arda Turan: "Galatasaray'ı çalıştırmak hayalim"
Fernando Muslera, milli takımdan emekli oldu
Galatasaray'ın gözü rekorda
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.