Kaç bin G.Saraylı satın aldı?
25.07.2014

Passolig Genel Menajeri Enis Tuna, şu an kart satışlarında 110 bine ulaştıklarını, yıl sonunda ise milyonlu rakamlara çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

Tuna, 100 bininci passolig kartını alan Mersin İdmanyurdu taraftarı Gültekin Akıncı'ya hediyesini ve kartını Mersin İdmanyurdu kulüp binasında düzenlenen törenle teslim etti.

Tuna, burada yaptığı açıklamada, ciddi anlamda yatırım yaptıklarını, Türkiye'deki futbol ekonomisine 10 yıl içinde 400 milyon lira ilave katkı sağlayacak bir yatırım gerçekleştirdiklerini belirtti.

Tüm kulüplerin maçlarını yapacakları statlardaki teknik düzenlemeler için de 100 milyon lira yatırım yaptıklarını aktaran Tuna, 10 yıl içinde kulüplere 150 milyon lira ödemeyi garanti ettiklerini hatırlattı.

Tuna, kartın alınmasıyla hem kulübe katkı sağlandığını hem de maçların güvenli şekilde izlenmesine olanak tanındığını, kartın www.passo.com.tr adresinden veya stat gişelerinden alınabileceğini bildirdi.

Artık taraftarların oturduğu yerden maç bileti alabileceğini dile getiren Tuna, alınan ancak gidilmeyecek maçlara ait biletlerin başka bir passolig kartı sahibine devredilebileceğini söyledi.

Kombine biletlerin de passoligle uyumlu hale getirildiğini aktaran Tuna, yabancı uyruklu kişilerin de pasaport numaralarıyla kart alabileceğini ifade etti.

Tuna, bir soru üzerine, şu an kart satışında 110 bine ulaştıklarını bildirerek, şöyle devam etti:

"Bu iş ilk nisanda Beşiktaş-Fenerbahçe maçıyla başladı. O dönem kart sayısı hızlı bir şekilde yükseldi ancak ligin bitmesine çok az kalmıştı. Lig bitince spora olan ilgi kesildi. Biz konuyla ilgili uzun zamandır bilgilendirme yapıyoruz. Taraftarın ilk başlardaki tepkisi, sistemin anlaşılmasıyla pozitife dönmüş durumda. Galatasaray'ın, Bursaspor'un, Beşiktaş'ın kombi satışları başladı. Kombinelere de ilgi iyi derecede. Galatasaray ve Beşiktaş'ta sayı hızla yükselmekte, diğer kulüplerimizin yaptığı çalışmalarla da sayı istenilen seviyeye yükseliyor. Ağustosun ortalarıyla bu sayının daha da hızlanmasını bekliyoruz. Bu sayının yıl sonunda milyonlara ulaşmasını bekliyoruz. Temel beklentimiz bu."

Tuna, passoligin sadece stada girişi sağlamadığına, şu an 22 ilde ulaşım kartı olarak da kullanılabildiğine dikkati çekti.

Mersin İdmanyurdu İkinci Başkanı Senan İdin de 100 bininci kart sahibinin takımlarının taraftarı olmasından dolayı mutluluk duyduklarını, bu durumun taraftar sayısının da çokluğunun bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Kombi kart satışlarının istediklerini gibi gitmediğini vurgulayan İdin, taraftarlara kart almaları çağrısında bulundu.

Bu arada, şu ana kadar 31 bin 272 kartı Galatasaraylı, 30 bin 924 kartı Beşiktaşlı, 5 bin 669 kartı da Balıkesirspor taraftarının aldığı öğrenildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Diğer Haberler
Galatasaray'da Vinicius kararı!
Bir makineye dönüştü: Barış Alper Yılmaz
Galatasaray'dan tepki!
Konyaspor'dan G.Saray açıklaması
Hakemlerin kayıt korkusu!
A Milli Takım'da kaleci ve santrfor sorunu!
Okan Buruk'un Ziyech planı
A Milli Takım'a eleştiri: "Büyük tehlike"
Serge Aurier'de hedef maç belli oldu!
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.