Mancini: "Geleceğin G.Saray'ını kuruyorum"
24.04.2014

Galatasarayımızın teknik direktörü Roberto Mancini, en çok eleştiri aldığı konuya açıklık getirdi.

Göreve geldiği 30 Eylül 2013 tarihinden bu yana çıktığı 41 maçta 41 farklı kadro sahaya süren Mancini, bu uygulamasının nedenini Başkanımız Ünal Aysal ile paylaştı.

Düşüşün en büyük nedeni olarak gösterilen Mancini’nin kadro sürprizleri ve bitmeyen rotasyon tutkusu bilindiği gibi herkesi isyan ettiriyordu.

Geçtiğimiz hafta Akmerkez’deki ofisinde Roberto Mancini ile bir araya gelen Başkanımız Ünal Aysal’ın İtalyan hocamıza bu uygulamasının sebebini sorduğu ortaya çıktı.

HERKESE ŞANS VERMELİYİM

Akmerkez’de yapılan 1 saatlik görüşmede Başkanımız Ünal Aysal, Roberto Mancini’ye, “Neden her maçta farklı bir 11 sahaya sürüyorsunuz” sorusunu yöneltti.

İtalyan teknik adam, Aysal’ın sorusuna yanıt verirken rotasyon tutkusunu şu sözlerle anlattı:

“Geleceğin Galatasaray’ını yaratmak istiyorum. Bunun için de hangi futbolcunun nerede daha faydalı olacağını görmem lazım. Belki bir futbolcu farklı bir pozisyonda daha verimli oynayabilir. Ayrıca herkese şans vermek istiyorum. Oyuncuların heyecanını düşürmemek gerekli. Futbolcuların bu heyecanı yaşaması ve formayı eşit dağıtarak oyuna, takıma katılmaları adına bu uygulamaya gidiyorum. Bu olmadan da her futbolcu hakkında doğru bilgi sahibi olamayız. Gelecek adına bu olmadan olmaz.” dedi.

KASIMPAŞA MAÇINDA PATLADI

Mancini’nin konuşmasını dikkatli biçimde dinleyen Aysal, ortaya koyduğu mantık ve düşünceyi saygıyla karşıladı ve tam yetki verdiği teknik adama herhangi bir yorum yapmayı uygun görmedi.

Bu görüşmeden sadece 2 gün sonra oynanan Kasımpaşa maçında Mancini’nin sahaya yine çok farklı bir kadro çıkardığı görüldü. Bu kez 4-0 gibi ağır bir yenilgi alınınca, İtalyan çalıştırıcı, sezon başından bu yana uğradığından çok daha ağır eleştiriler almaya başladı.

Ve Elazığ’da da değiştiriyor!

Kötü sonuçlar ve aldığı eleştirilere rağmen Mancini, Elazığ deplasmanında da takımda değişikliğe gidiyor. Forvette Burak tek olacak, Sneijder forvet arkasında serbest oynayacak.

Galatasarayımız yeniden tek forvete dönecek. Türkiye Kupası’nda Bursaspor’a karşı Drogba’nın sakatlığı nedeniyle forvette Burak, 10 numara pozisyonunda ise Sneijder’ı oynatıp Umut’u kulübeye çeken Mancini, Bursaspor karşısında iki farklı geri düşmesine rağmen 5-2’lik bir sonuç elde etmişti. Ancak Kasımpaşa maçında değişime giderek Umut ve İsmail Berk’le çift forvetli dizilişe dönen İtalyan hoca, 4-0’lık skor sonrası büyük eleştiri almıştı.

BiLDiĞiNDEN DÖNMÜYOR

Öğrenildiğine göre, her hafta farklı ilk 11 ve taktikle G.Sarayımızı sahaya sürdüğü için olumsuz tepkiler alan Mancini, yolundan bu hafta da dönmeyecek. İtalyan teknik adamın Elazığspor deplasmanında, cezası sona eren Burak Yılmaz ile tek forvetli diziliş kuracağı ve Sneijder’ı da Bursa maçında etkili olduğu serbest oyuncu olarak forvet arkasında görevlendireceği belirtildi.

Kaynak: Hürriyet
Diğer Haberler
Galatasaray'da Vinicius kararı!
Bir makineye dönüştü: Barış Alper Yılmaz
Galatasaray'dan tepki!
Konyaspor'dan G.Saray açıklaması
Hakemlerin kayıt korkusu!
A Milli Takım'da kaleci ve santrfor sorunu!
Okan Buruk'un Ziyech planı
A Milli Takım'a eleştiri: "Büyük tehlike"
Serge Aurier'de hedef maç belli oldu!
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.