Drogba'nın elçiliğinde futbol...
23.04.2014
Futbolun geleneksel değerlerini genç nesillere tanıtmak amacıyla Avrupa çapında UEFA Şampiyonlar Ligi Resmi Sponsoru Gazprom tarafından hayata geçirilen “Dostluk İçin Futbol” projesi aktiviteleri, bu yıl ilk kez Türkiye'de Galatasaray Spor Kulübü'nün ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

24 Nisan Perşembe günü Metin Oktay Tesisleri’nde kutlanacak Dostluk İçin Futbol Günü kapsamında Galatasaray ve Bursaspor’un  U14 takımları arasında saat 14:30'da bir dostluk maçı oynanacak.

Yerel Elçi Drogba

Avrupa çapında 16 ülkede kutlanan "Dostluk İçin Futbol"a yerel elçi sıfatıyla Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Drogba da destek veriyor. Projenin küresel elçiliğini ise efsanevi futbolcu Franz Beckenbauer üstleniyor.

DOSTLUK İÇİN FUTBOL PROJESİ HAKKINDA

Gazprom’un  çocuklara yönelik uluslararası sosyal sorumluluk projesi “DOSTLUK İÇİN FUTBOL” projesi, Çocuklar için Gazprom sosyal sorumluluk programı kapsamında uygulanmaktadır.

UEFA Şampiyonlar Ligi resmi sponsoru olan Gazprom, “DOSTLUK İÇİN FUTBOL”a katılacak olan ülkelerin sayısını 2014 yılında ikiye katladı. Bu yıl projeye 16  ülkeyi (Almanya, Beyaz Rusya, Bulgaristan, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İtalya, Macaristan, Polonya, Portekiz, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Türkiye ve Ukrayna) temsilen yaşları 12 ila 14 arasında değişen çocuk futbol takımı oyuncuları katılacak. Projede Türkiye’yi bu yıl Galatasaray’ın 12-14 yaş arası alt yapı takımı oyuncuları temsil edecek.

Projenin en önemli etkinliği, 23-25 Mayıs tarihleri arasında Lizbon'da gerçekleştirilecek olan DOSTLUK İÇİN FUTBOL Uluslararası Çocuk Forumu’dur. Dünyaca ünlü futbol efsanesi Franz Beckenbauer tarafından yönetilecek foruma katılacak genç temsilciler,  Estádio da Luz'da oynanacak 2013/2014 UEFA Şampiyonlar Ligi final maçını seyretme imkanı bulacaklar.

Proje kapsamında, 12-14 yaş aralığındaki çocuklar için “Ben bir Gazeteciyim!” isimli uluslararası Genç Muhabir Yarışması düzenleniyor. Yarışmanın kazananı, 24 Mayıs’ta Lizbon’da gerçekleşecek UEFA Şampiyonlar Ligi Final Maçı’nı izleyecek ve dünyaca ünlü futbol efsanesi Franz Beckenbauer ile tanışma fırsatı bulacak. Ayrıca, projeye katılan 16 ülkeden seçilecek 12-14 yaş arasındaki genç gazeteciler Lizbon’daki Uluslararası Çocuk Basın Merkezi’nde görev alacak.
Kaynak: Webaslan ve İHA
Diğer Haberler
Felip Melo, kuşları kudurttu!
Çılgın maç sona erdi: Real Madrid, City'yi penaltılarda devirdi!
Galatasaray'dan stopere sürpriz hamle: Martin Vitik
Hakim Ziyech, Icardi'yi bile solladı
Hakim Ziyech'e 11'de forma! Kerem Aktürkoğlu kulübeye
İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF adaylığını açıkladı!
Galatasaray'da Süper Kupa için kutlama hazırlıkları tamam
Galatasaray'dan 75 milyon euro'luk hesap
Galatasaray'a Fransa'dan sürpriz golcü!
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.