Ataman'dan serzeniş
21.04.2014

Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final üçüncü maçında Barcelona'ya 78-75 yenilip seride 3-0 geriye düşerek elenen Galatasaray Liv Hospital'da başantrenör Ergin Ataman, İspanyol ekibinin yaptıkları birkaç küçük hata sonucunda kazandığını söyledi. 

Ataman, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, özellikle karşılaşmanın ilk yarısında çok iyi mücadele ettiklerini belirterek, "İlk devreyi istediğimiz gibi geçtik. İkinci yarı, skor bulmakta zorlandık. Zaten baktığımız zaman üçüncü periyotta sadece 12 sayı atmışız. Özellikle Huertas'ı savunmada hata yaptık. O da skora çok ciddi şekilde katkı verdi. Her şeye rağmen son 50 saniye içinde 3 defa maçı kazanma topunu elde ettik. İkisinde Arroyo blok yedi, birinde de Markoishvili kenardan topu çıkartamadı. Sonuçta çok iyi mücadele ettik. Yaptığımız birkaç ufak hatayı, Barcelona cezalandırdı ve seriyi 3-0 kazandı" diye konuştu.

Galatasaray Liv Hospital'in Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi başarıyla temsil ettiğini anlatan Ataman, "THY Avrupa Ligi'nde 27 maç oynadık. Bu maraton boyunca gösterdiğimiz mücadeleyle ve oynadığımız basketbolla, yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen Türkiye'yi temsil ettik. Son ana kadar çeyrek finaltakımı olduğumuzu gösterdik. Bundan sonra tamamen lige döneceğiz" ifadelerini kullandı. 

Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi'ne katılım şartlarıyla ilgili bir soru üzerine, Galatasaray Kulübü'nün organizasyonuyla ve oluşturduğu seyirciatmosferiyle THY Avrupa Ligi'nin en iyi kulüplerinden birisi olduğunu gösterdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"O açıdan ben THY Avrupa Ligi'nin bunu mutlaka değerlendireceğini düşünüyorum. Galatasaray Liv Hospital'ın THY Avrupa Ligi'nde olmaması tabii ki Galatasaray için çok büyük bir kayıp ama THY Avrupa Ligi için de büyük kayıp olur. Büyük ve yatırım yapan bir kulüp var ortada. Bu takımınsadece Türkiye şampiyonluğu halinde THY Avrupa Ligi'nde oynayacak olması, çok büyük haksızlık. Bu konuda görüşmeler yapılıyor. Tabii ki hedefimiz ligde şampiyon olmak ama Galatasaray'ın A lisansı alarak önümüzdeki 3-5 yılda tam bir yapılanmayla bugün THY Avrupa Ligi'nde geldiğimiz çıtayı daha yükseğe çıkarması lazım. Burada tabii Türkiye Basketbol Federasyonu ve THY Avrupa Ligi'nin sponsoru Türk Hava Yolları'ndan da destek bekliyoruz."

Öte yandan, Barcelona Başantrenörü Xavier Pascual, THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final biletini aldıkları için çok mutlu olduklarını söyleyerek, "Çekişmeli bir maçtı. Galatasaray Lİv Hospital da çok iyi oynadı. Onları kutlamak istiyorum. Son 6 yılda 5. kez Dörtlü Final'e gidiyoruz. Bunun için çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Diğer Haberler
Galatasaray'da Wilfried Zaha ilk 11'e göz kırpıyor
Süper Lig'de 33. hafta programı açıklandı
Fiorentina, Zaniolo için pole pozisyonunda
Kulüpler Birliği'nden yabancı hakem kararı!
Galatasaray'ın "joker"i Barış Alper, "dalya"ya hazırlanıyor
Okan Buruk: "Efe Akman kalsın"
Okan Buruk'tan şampiyonluk, Süper Kupa, transfer, hakem sözleri!
Thomas Tuchel açıkladı: "Boey oynamayacak"
Osman Şenher: "Toplumu futbol ile kutuplaştırıyorlar"
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.