Yolun sonu! Buraya kadarmış...
20.04.2014

THY Euroleague Play-Off 3. maçında Galatasaray Liv Hospital, maçın büyük kısmını önde geçmesine rağmen son çeyrekte Huertas'ı durduramadı ve harika mücadele ettiği karşılaşmadan boynu bükük ayrılarak harika bir Euroleague sezonuna nokta koymuş oldu. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki mücadele 78-75'lik Barcelona galibiyeti ile sona erdi ve sarı-kırmızılılar seride 3-0 geriye düşerek, çeyrek finalde Avrupa'ya veda etti.

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN!..

Karşılaşmaya pota altında Tomic ve faul problemine girene kadar Dorsey'yle üstünlük kurarak başladı Barcelona. İlk dakikalarda 5 hücum ribaunduyla skorda da öne fırlamayı başardı. Akabinde ise Arroyo'nun maça ısınması maçın çehresini değiştirdi. Asistler ve sayılarıyla direkt oyuna etki etti Porto Rikolu. Bunun yanında Zoran Erceg de 4 numaradaki etkinliğiyle Barcelona savunmasını fazlasıyla zorladı. Sarı-Kırmızılılar da henüz ilk çeyrekte farkı çift hane barajına çekmeyi başarmış oldu böylece. Çeyrek de 23-15 şeklinde sonuçlandı.

İkinci çeyrekte Arroyo'nun dinlendiği kısımda Galatasaray Liv Hospital hücumu sekteye uğrarken Barcelona'nın son haftalardaki joker oyuncusu Jacob Pullen sahneye çıktı ve maça tekrar dengeyi getirmeyi başardı. Victor Sada'nın da skor dışında verdiği katkı tamamlayıcı nitelikteydi. Ender'in sürüklediği hücumlar genellikle Macvan veya Erceg'in tepeden yönlendirilmesiyle sonuca ulaştırılmaya çalışıldı. Markoishvili'nin son saniyelerde elinde patlayan toptan üç sayılık isabet çıkarmasıyla da Galatasaray Liv Hospital soyunma odasına 40-35'lik üstünlükle gitti.

Barcelona üçüncü çeyreğe oyunkurucu Huertas yerine Sada'nın Arroyo üstündeki baskısını tercih ederek başlamayı tercih etti. Bu tercih Galatasaray Liv Hospital hücumlarını üretkenlikten uzak tutarken Macvan oyuna girerek 5 numaradan hücuma çeşitlilik getirmeyi başardı. Barcelona ise Tomic'in içeriden, Abrines'in dışarıdan isabetleriyle uzun süre sonra Galatasaray Liv Hospital'ı 49'da yakalamayı başardı, 52-53'le de öne geçti. Son çeyreğe de bu skorla girildi.

Son çeyreğe ise Barcelona'dan Brezilyalı Huertas çok etkili girdi. Perdeleri doğru kullanan ve skoru üstlenen guard, takımı adına farkı 5'e kadar çıkardı 6.30 dakika kala. Bu sırada Bonsu ve Domercant bekleneni veremezken Arroyo, kendisini karşılamaya çok yükseğe çıkan Barcelona uzunları üzerinden cezayı keserek hücumu sürüklemeye devam etti. Son 3 dakika içinde koç Ergin Ataman, eşleşmeli alan savunmasıyla Barcelona'yı şaşırtmayı başardı. Hücumda ise Arroyo'nun üçlüğü, ardından da Markoishvili'nin hızlı hücumda bulduğu turnikeyle 1.40 kala tekrar öne geçti. Huertas'ın basketlerine engel olamayan Sarı-Kırmızılılar, Barcelona'lı oyuncuların faul çizgisindeki ikramlarına doğru hücumlarla karşılık veremedi ve sahadan 75-78 mağlup ayrılarak Euroleague sezonunu gururla kapamış oldu.

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN!..

OPEL'DEN DEVRE ARASI ETKİNLİĞİ

Alman otomobil devi OPEL, devre arasında tribünlerden seçtiği 5 taraftar arasında mini bir basketbol yarışması düzenledi ve katılanlara ufak sürprizlerde bulundu.

GALATASARAY LİV HOSPİTAL

Zoran Erceg 19 sayı 2 ribaund 3 asist,
Malik Hairston 5 sayı 7 ribaund 1 asist,
Manuchar Markoishvili 8 sayı 2 ribaund 3 asist,
Furkan Aldemir 7 sayı 3 ribaund,
Pops Mensah Bonsu 2 ribaund,
Milan Macvan 11 sayı 4 ribaund 2 asist,
Carlos Arroyo 21 sayı 1 ribaund 4 asist,
Sinan Güler,
Ender Arslan 2 sayı 1 asist,
Ersin Dağlı 2 sayı 1 ribaund,
Henry Domercant 1 ribaund

BARCELONA

Jacob Pullen 7 sayı 1 ribaund 2 asist,
Joey Dorsey 1 sayı 4 ribaund 2 asist,
Victor Sada 6 sayı 2 ribaund 1 asist,
Marcelinho Huertas 16 sayı 4 ribaund 2 asist,
Alex Abrines 5 sayı 1 ribaund,
Kostas Papanikolau 3 sayı 2 ribaund 3 asist,
Brad Oleson 13 sayı 3 ribaund,
Erazem Lorbek 9 sayı 3 ribaund,
Maciej Lampe 4 sayı 2 asist,
Bostjan Nachbar 8 sayı 1 ribaund 1 asist,
Ante Tomic 6 sayı 6 ribaund 1 asist

Kaynak: Anadolu Ajansı
Diğer Haberler
Bafetimbi Gomis'ten emeklilik açıklaması
Galatasaray'dan tepki!
A Milli Takım'da kaleci ve santrfor sorunu!
Okan Buruk'tan sakat oyuncular için açıklama!
Okan Buruk'tan şampiyonluk, Süper Kupa, transfer, hakem sözleri!
A Milli Takım'a eleştiri: "Büyük tehlike"
Rezan Epözdemir: "Fatih Portakal'a kızdım"
Okan Buruk'tan yabancı hakem sözleri!
Konyaspor'dan G.Saray açıklaması
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.