Mancini'nin 'Kurtuluş'u oldu!..
18.04.2014
WEBASLAN- Ziraat Türkiye Kupası'nda Mancini'nin ilk 11'de başlattığı Yekta Kurtuluş son günlerde oynadığı futbolla Galatasaray taraftarının gözdesi oldu.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş mücadelesinde Galatasaray'ın 5-2'lik skorla Bursaspor'u geçerek finale ulaştığı maça Yekta Kurtuluş futboluyla sahaya damgasını vurdu. Orta sahada baskılı futboluyla takımının kazanmasında etkili olan tecrübeli futbolcu, savunmasına olan yardımıyla da birçok gol pozisyonunda olası tehlikeleri önledi. Takımın dinamosu gibi pas trafiği oluşturan Yekta, gol sevinci sırasında başına aldığı cisme rağmen başarılı oyununa devam etti.

KASIMPAŞA MAÇINDA SAHADA OLACAK

Antrenmanlarda ve resmi maçlarda performansıyla hocası Roberto Mancini'nin de dikkatini çeken orta saha oyuncusu ilk 11'e göz kırpmaya devam ediyor.

Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da Süper Lig'in 30. haftasında Kasımpaşa'ya karşı oynayacağı mücadelede Yekta'nın sahada olması bekleniyor. İtalyan hocanın, Ceyhun Gülselam'ın performansının düşmesi sonrası Yekta'yı daha çok oyuna dahil etmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

METİN OKTAY'DAN SONRA BİR İLK

Metin Oktay efsanesi ardından Galatasaray'a İzmirspor'un kazandırdığı başka bir yıldız oldu Yekta Kurtuluş. Yetiştiği kulübüne vefasını midibüs bağışlayarak gösteren Yekta, mütevazi hayatı ve aile babası kimliğiyle genç futbolculara örnek bir isim olarak dikkat çekiyor.

Galatasaray'da memleketi İzmir'in plakası olan 35 numaralı formayı sırtına geçiren tecrübeli isim, "Ben futbola Galatasaray forması giymek için başladım" diye itirafta bulunacak kadar da Galatasaraylı duruşundan ödün vermeyen bir isim. Verdiği bir röportajda; "Galatasaray formasını giymeden ölmem" diyebilecek kadar sevdiği kulübünün, şimdi en çok takdir edilen futbolcularının başında geliyor.

9 MAÇTA 1 GOL ATTI

2011 sezonu ara transfer döneminde Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa'dan Galatasaray'a transfer olan Yekta Kurtuluş 4 sezondur Sarı Kırmızılı formayı terletiyor. Bu sezon Süper Lig'de 9 maçta forma giyen Yekta 1 gol atma başarısı gösterdi. Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 7 maçta 1 golü bulunuyor.

"ADAM GİBİ ADAM YEKTA"

Galatasaray taraftarının sosyal medyada her fırsatta sevgisini gösterdiği Yekta Kurtuluş oynadığı futbolla bu sevgiye layık olmak için antrenmanlarda daha fazla çalıştığını ifade etti.

Kaynak: Webaslan.com
Diğer Haberler
Galatasaray'da Wilfried Zaha ilk 11'e göz kırpıyor
Süper Lig'de 33. hafta programı açıklandı
Fiorentina, Zaniolo için pole pozisyonunda
Kulüpler Birliği'nden yabancı hakem kararı!
Galatasaray'ın "joker"i Barış Alper, "dalya"ya hazırlanıyor
Okan Buruk: "Efe Akman kalsın"
Okan Buruk'tan şampiyonluk, Süper Kupa, transfer, hakem sözleri!
Thomas Tuchel açıkladı: "Boey oynamayacak"
Osman Şenher: "Toplumu futbol ile kutuplaştırıyorlar"
webaslan web sitesi
webaslan, DHA ve AA resmi abonesidir
webaslan.com © 2001 - 2024 Tüm hakları saklıdır.